Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάιο του 2017

Με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες που έχει καταγράψει ποτέ τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια ετοιμάζεται να κλείσει την τρέχουσα εβδομάδα η τιμή του χρυσού, καθώς η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας έχει περιορίσει τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, ασκώντας παράλληλα πιέσεις στις μετοχές των ορυχείων-μεταλλείων.

Η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί 3% σε επίπεδο εβδομάδας, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάιο του 2017.

Την ίδια ώρα, σε τροχιά υποχώρησης κινούνται και άλλα πολύτιμα μέταλλα, με το ασήμι να χάνει 6,1% από τη Δευτέρα (4/11).

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η τιμή του χρυσού είχε βρει στήριγμα φέτος στο τεταμένο κλίμα που επικρατούσε στις εμπορικές σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων, στις μειώσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, τη Federal Reserve, και στην ισχυρή ζήτηση από επενδυτές και κεντρικές τράπεζες.

Ωστόσο, η τριπλέτα αυτή δέχεται τώρα «επίθεση», καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη βρίσκονται κοντά σε αρχική συμφωνία, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει να πάρουν πίσω τους δασμούς αν καταλήξουν σε συμφωνία. Ταυτόχρονα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα, έπειτα από τρεις μειώσεις επιτοκίων, δείχνει αποφασισμένη να σταματήσει -προσωρινά τουλάχιστον- τις μειώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως η τιμή του χρυσού παραμένει 15% υψηλότερα φέτος.

ΠΗΓΗ: Bloomberg (mononews.gr)
 

 
3529
Thumbnail

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των τριών εβδομάδων έκλεισε η τιμή του χρυσού.

ad1mobile

Οι επενδυτές αγνόησαν την κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ και εστίασαν κυρίως στις ελπίδες για παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας και οικονομική ανάκαμψη, σημειώνουν οι αναλυτές.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

ad2mobile

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, έχασε 29,20 δολάρια ή 1,7% στα 1.704,80 δολ. ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό συμβόλαιο να σημειώνει την τρίτη διαδοχική του πτώση. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 11 Μαΐου.

Πηγή: newmoney

article 1