Η εισαγωγή Τζόνσον στο νοσοκομείο ρίχνει τη στερλίνα

Παράλληλα, το ιαπωνικό γεν υποχωρεί έναντι του δολαρίου

Απώλειες καταγράφει σήμερα η στερλίνα έναντι του δολαρίου και του ευρώ, μετά την εισαγωγή του Μπόρις Τζόνσον στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε σειρά τεστ, καθώς παρουσιάζει επίμονα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού.

Παράλληλα, το ιαπωνικό γεν υποχωρεί έναντι του δολαρίου και μιας σειράς ανταγωνιστικών νομισμάτων μετά τις αναφορές ιαπωνικών ΜΜΕ ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις επόμενες ώρες ώστε να συγκρατήσει την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη στερλίνα, υποχώρησε κατά 0,26% στο 1,2242 νωρίτερα στις συναλλαγές των ασιατικών χρηματιστηρίων. Εναντι του ευρώ υποχώρησε κατά 0,27% στις 88,39 πένες.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο [προληπτικά» σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς εμφάνιζε επίμονα συμπτώματα του Covid-19, δέκα μέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Ενα επιπλέον βαρίδι για τη στερλίνα, αποτελεί το Σύνταγμα της Βρετανίας που δεν προβλέπει επίσημο αντικαταστάτη ή υπηρεσιακό πρωθυπουργό, αν ο νυν πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να ηγηθεί της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το ιαπωνικό γεν υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,4% έναντι του δολαρίοθυ στα 108,93 δολ, αλλά και έναντι του ευρώ, του δολαρίου Αυστραλίας και του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας.

Ο Αμπε θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 1.000 μόνο στο Τόκιο.

Πηγή: Newmoney.gr

 
6785