Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας θα κρατήσει τα επιτόκια σταθερά

Μετά από την τελευταία μείωση, συνολικά από τον Σεπτέμβριο 2021 το βασικό επιτόκιο έχει μειωθεί κατά 500 μονάδες βάσης

Σταθερά στο 14% αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το πρακτορείο Anadolu με τη συμμετοχή οικονομολόγων στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι το μέσο επιτόκιο στο τέλος του 2022 θα βρίσκεται στο 12%.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, προκειμένου να ανακοινώσει τη νεότερη απόφασή της για τα επιτόκια.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, σύμφωνα με το πλάνο της τράπεζας η συγκεκριμένη επιτροπή θα συνεδριάσει φέτος 12 φορές.

Στην προηγούμενη συνεδρίασή της, στις 16 Δεκεμβρίου 2021, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μείωσε το βασικό επιτόκιο επαναγοράς μίας εβδομάδας κατά 100 μονάδες βάσης, από το 15% στο 14%, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της αγοράς.

Μετά και από τη συγκεκριμένη μείωση, συνολικά από τον Σεπτέμβριο 2021 το βασικό επιτόκιο έχει μειωθεί κατά 500 μονάδες βάσης.

newmoney.gr

 
5840