Τα ιταλικά ομόλογα κατέρρευσαν για τρίτη μέρα

Τα ιταλικά ομόλογα κατέρρευσαν για τρίτη μέρα, ωθώντας τις γερμανικές αποδόσεις στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για ένα νέο γύρο στη δημοσιονομική μάχη της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα διετή ομόλογα ήταν πρωταγωνιστές στην πτώση την Τετάρτη, οδηγώντας τη ζήτηση προς τα γερμανικά ομόλογα, που ευρέως θεωρούνται ως καταφύγιο. Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Matteo Salvini ενέτεινε τη ρητορική του τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι θα είναι διατεθειμένος να δει το έλλειμμα της χώρας να ξεπερνάει τα όρια που έχει θέσει η ΕΕ, εάν με αυτό τον τρόπο πρόκειται να ενισχυθεί η απασχόληση.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Οι επενδυτές εξακολουθούν να προτιμούν τα ομόλογα των γειτόνων της Ιταλίας, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, παρόλο που φέτος οι ιταλικές ήταν μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων της Ευρώπης. Η Citigroup Inc. επέκτεινε τη σύστασή της για αγορά πορτογαλικών 10ετών ομολόγων έναντι των ιταλικών αντίστοιχων για δεύτερη φορά, με τις τελευταίες εκθέσεις σχετικά με το έλλειμμα της χώρας το οποίο πυροδοτεί άλλο ένα κύμα πίεσης για πωλήσεις.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 11 μονάδες βάσης στο 0,79%, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο μετά από τον Δεκέμβριο. Η γερμανική απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο μείον 0,1%, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016.

 
2018
Thumbnail

Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύτηκαν οι ασιατικές αγορές, αφού στην Ιαπωνία η παραγωγική δραστηριότητα  συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

O Nikkei 225 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,05% και ο Topix κατέγραψε κέρδη μόλις 0,04%. Οι μετοχές της βιομηχανίας στην Ιαπωνία ήταν μεικτές: η μετοχή της Komatsu ενισχύθηκε κατά 0,24%, η Kawasaki Heavy Industries κέρδισε 0,84% και η Mitsubishi Heavy έχασε 0,15%. Οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών κατέγραψαν ένα sell-off, καθώς η μετοχή της Sony υποχώρησε 2,4%, η Renesas Electronics έχασε 2,35% και η Fujitsu υποχώρησε 1,36%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,69%, καθώς οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές τσιπ – Samsung και SK Hynix – έχασαν κατά 1,01% και 2,64%, αντίστοιχα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,98%, ενώ ο ASX 200 της Αυστραλίας πρόσθεσε 0,29%.

Οι κινεζικές αγορές ανέκαμψαν: Ο Shenzhen ενισχύθηκε κατά 0,21% και ο Shanghai διαπραγματεύτηκε κοντά στο χθεσινό κλείσιμο.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο δείκτης  Jakarta Compozite υποχώρησε κατά 0,49% ενόψει της απόφασης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας Ινδονησίας, η οποία αναμένεται αργότερα την Πέμπτη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν από την κεντρική τράπεζα να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο αμετάβλητο στο 5,75% μετά από περικοπή κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο

article 1