Ήπια κέρδη κατέγραψε ο χρυσός

Ήπια κέρδη στις "πλάτες" ανεργίας στις ΗΠΑ και αποφάσεων ΕΚΤ

Με κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο χρυσός, παραμένοντας ωστόσο εντός στενού εύρους τιμών μετά την ανακοίνωση μιας μη αναμενόμενης αύξησης των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αξιολογούσαν τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική της πολιτική.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο χρυσός έδειξε "μικρή μεταβλητότητα" μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, καθώς και των αποτελεσμάτων της συνόδου του Δ.Σ. της ΕΚΤ, σημείωσε ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής αγοράς στην Kinesis στον ιστότοπο MarketWatch.

Οι τιμές μοιάζουν κλειδωμένες εντός του εύρους 1.795 - 1.805 δολ., τόνισε.

Ο De Casa βλέπει τις τρέχουσες ημέρες ως περίοδο σταθεροποίησης, με αρκετές πιθανότητες μιας νέας ανάκαμψης, εάν το δολάριο των ΗΠΑ επιβραδύνει.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 2 δολάρια ή 0,1%, κλείνοντας στα 1.805,40 δολ. ανά ουγγιά, μετά το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 8 Ιουλίου την Τετάρτη. Το ασήμι Σεπτεμβρίου κέρδισε 13 σεντς ή 0,5%, στα 25,38 δολ. ανά ουγγιά.

Νωρίτερα εντός της ημέρας, οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων συνέχιζαν να ανακάμπτουν από το χαμηλό πενταμήνου στο οποίο είχαν βρεθεί, ενώ το δολάριο ενισχυόταν, ωστόσο οι τάσεις αυτές ανετράπησαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου έφτασε το 1,247%, ενώ νωρίτερα κυμαινόταν άνω του 1,3%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,5% στα 4,34 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Οκτωβρίου κέρδισε 1,4%, στα 1.090,60 δολ. ανά ουγγιά, με το παλλάδιο Σεπτεμβρίου να κλείνει στα 2.704,60 δολ. ανά ουγγιά, με κέρδη 1,9%.

Πηγή: Capital.gr

 
5353