Κέρδη 2,6% για τον χρυσό σε μηνιαία βάση

Το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την εβδομάδα και τον μήνα με ισχυρά κέρδη

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την εβδομάδα και τον μήνα με ισχυρά κέρδη.

Ο Michael Armbruster, διευθύνων σύμβουλος της Altavest, δήλωσε στη MarketWatch ότι ο χρυσός μπορεί να διαπραγματευτεί ακόμη και στα 2.000 δολάρια πριν από το τέλος του έτους. "Οι τιμές δεν έχουν σταθεροποιηθεί πάνω από αυτό το όριο από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, τον ίδιο μήνα που οι τιμές σκαρφάλωσαν σε ρεκόρ".

"Ο χρυσός διατήρησε τα κέρδη του μετά τις ανακοινώσεις της Fed αυτή την εβδομάδα, αλλά φαίνεται να βρίσκει αντίσταση γύρω στα 1.830 δολάρια... Αν μεγαλώσουν οι απώλειες του δολαρίου τις επόμενες ημέρες και οι αποδόσεις των ομολόγων παραμείνουν υποτονικές, η προοπτική για διάσπαση πάνω από αυτή την αντίσταση είναι ισχυρή", έγραψε σε ημερήσιο σημείωμα ο Raffi Boyadjian, επικεφαλής επενδυτικός αναλυτής της XM.

Σε εβδομαδιαία βάση, το αμερικανικό δολάριο σημείωσε πτώση 0,8% σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar, ενώ την Παρασκευή το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ υποχωρεί στο 1,252% και το 30ετές στο 1,905%.

Για την εβδομάδα που έρχεται, η έκθεση για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες των ΗΠΑ την επόμενη Παρασκευή είναι πιθανό να αποτελέσει το "επίκεντρο για τους traders του χρυσού, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του tapering".

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 18,60 δολάρια ή 1% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.817,20 δολάρια ανά ουγγιά. 

Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο πρόσθεσε σχεδόν 0,9%, ενώ σε μηνιαία βάση κατέγραψε άνοδο 2,6%, την τρίτη μηνιαία στο τελευταίο 4μηνο, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 23 σεντς ή 0,9% την Παρασκευή, στα 25,55 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο κέρδισε 1,2% στην εβδομάδα, αλλά απώλεσε 2,5% σε μηνιαία βάση.

Ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου διολίσθησε κατά 0,9% στα 4,48 δολάρια ανά λίβρα, με την τιμή του να αυξάνονται κατά 4,5% στον μήνα.

Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 1,8% στα 1.048,40 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας τον μήνα 2,3% σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ το συμβόλαιο για το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,5% την Παρασκευή, στα 2.656,20 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο στον μήνα είχε απώλειες της τάξης του του 4,4%.

Πηγή: Capital.gr

 
5353