Κέρδη στα ασιατικά ταμπλό 

Η Kεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας κρατά αμετάβλητη την πολιτική της

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, καθώς η  Reserve Bank of Australia’s (RBA) διατήρησε τη νομισματική της πολιτική αμετάβλητη.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 1,88%. Οι λιανικές πωλήσεις για τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 2,7% σε μηνιαία εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για άνοδο 2,4% σε έρευνα του Reuters.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, καθώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν αυξηθεί στην πολιτεία Βικτόρια στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο διευθυντής της RBA,Φίλιπ Λόου, δήλωσε ότι η ανάκαμψη της αυστραλιανής οικονομίας είναι «πιθανό να συναντήσει αναταράξεις», αναγνωρίζοντας ότι το ξέσπασμα του κορωνοϊού στη Βικτόρια έχει σημαντική επίδραση στην οικονομία της Αυστραλίας.

Οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη τη Δευτέρα και σήμερα Τρίτη ο Nikkei κέρδισε 1,70% ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 1,89%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με άνοδο 1,29%.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Στην ηπειρωτική Κίνα τα πρόσημα ήταν μεικτά, καθώς ο Shanghai composite ενισχύθηκε κατά 0,14% και ο Shenzhen component έχασε 0,58%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Ηang Seng index με άνοδο 2,28%.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας κέρισε 1,01%.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ παραμένουν οι διαφορές σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας , με το μεγάλο «αγκάθι» να παραμένει το ζήτημα της ομοσπονδιακής βοήθειας στους ανέργους.

«Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό… για τις ασιατικές οικονομίες είναι η κινεζική και αμερικανική ανάπτυξη, και αυτό που είναι πραγματικά κρίσιμο είναι… η καταναλωτική ανάπτυξη… και στις δύο αυτές αγορές’», δήλωσε στο CNBC ο Άιζαακ Πουλ, διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων της Oreana Financial Services.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ζήτημα των επιδομάτων ανεργίας … στις ΗΠΑ είναι τόσο κρίσιμης σημασίας», επισήμανε. ‘«Χωρίς αυτά, θα δούμε απότομη πτώση στις καταναλωτικές δαπάνες. Αυτό θα αποτελέσει πραγματικά ένα βήμα προς τα πίσω για τη διεθνή ανάκαμψη».

Πηγή: newmoney

 
4078
Thumbnail