Κέρδη στην Ασία πλην Κίνας, εν αναμονή της ΕΚΤ

Άλμα σημείωσαν οι μετοχές των προμηθευτών της Apple

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές σήμερα καθώς οι επενδυτές αναμένουν εντός της εβδομάδας τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Στα κινεζικά ταμπλό κυριάρχησαν πτωτικές τάσεις με τον Shenzhen component να χάνει 0,45% και τον Shenzhen composite να υποχωρεί κατά 0,248%. Ο Shanghai composite υποχώρησε κατά 0,38%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, αντιθέτως, ο Hang Seng ενισχύεται σημαντικά κατά 1,67%.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,96% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 1,4%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi επίσης σημείωσε άνοδο 0,90%, ενώ κέρδη 0,36% κατέγραψε ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία.

Συνολικά, ο MSCI για τις μετοχές Ασίας πλην Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,48%.

Στο εμπορικό μέτωπο, η εφημερίδα South China Morning Post έγραφε χθες ότι η Κίνα προσφέρθηκε να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων σε αντάλλαγμα για την καθυστέρηση της επιβολής δασμών και στη χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν για τον τεχνολογικό της κολοσσό, Huawei Technologies.

Παράλληλα, ο Διευθυντής Σύνταξης της κρατικής Global Times, Hu Xijin, έγραψε στο Twitter ότι η Κίνα θα πάρει σημαντικά μέτρα προκειμένου να χαλαρώσει τον αρνητικό αντίκτυπο από τον εμπορικό πόλεμο. Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν να επωφεληθούν κάποιες εταιρείες και από την Κίνα και από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι μετοχές των προμηθευτών της Apple σημείωσαν άνοδο μετά τα χθεσινά αποκαλυπτήρια των νέων iPhone της αμερικανικής εταιρείας. Συγκεκριμένα, η ιαπωνική Murata Manufacturing είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 1,77% και η Sharp κατά 4%, ενώ στη Νότια Κορέα η LG Display είχε άνοδο 2,81%. Στο Χονγκ Κονγκ η  AAC Technologies επίσης ενισχύθηκε κατά 1,79% ενώ η Largan Precision στην Ταϊβάν κέρδισε 3,58%.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ. «Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι πιθανό ότι θα ενισχύσει την πολιτική χαλάρωσης μέχρι τουλάχιστον τα τέλη του 2020», εκτιμούν οι αναλυτές της DBS Group Research.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 
3855
Thumbnail