Άλμα σημείωσαν οι μετοχές των προμηθευτών της Apple

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές σήμερα καθώς οι επενδυτές αναμένουν εντός της εβδομάδας τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Στα κινεζικά ταμπλό κυριάρχησαν πτωτικές τάσεις με τον Shenzhen component να χάνει 0,45% και τον Shenzhen composite να υποχωρεί κατά 0,248%. Ο Shanghai composite υποχώρησε κατά 0,38%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, αντιθέτως, ο Hang Seng ενισχύεται σημαντικά κατά 1,67%.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,96% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 1,4%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi επίσης σημείωσε άνοδο 0,90%, ενώ κέρδη 0,36% κατέγραψε ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία.

Συνολικά, ο MSCI για τις μετοχές Ασίας πλην Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,48%.

Στο εμπορικό μέτωπο, η εφημερίδα South China Morning Post έγραφε χθες ότι η Κίνα προσφέρθηκε να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων σε αντάλλαγμα για την καθυστέρηση της επιβολής δασμών και στη χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν για τον τεχνολογικό της κολοσσό, Huawei Technologies.

Παράλληλα, ο Διευθυντής Σύνταξης της κρατικής Global Times, Hu Xijin, έγραψε στο Twitter ότι η Κίνα θα πάρει σημαντικά μέτρα προκειμένου να χαλαρώσει τον αρνητικό αντίκτυπο από τον εμπορικό πόλεμο. Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν να επωφεληθούν κάποιες εταιρείες και από την Κίνα και από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι μετοχές των προμηθευτών της Apple σημείωσαν άνοδο μετά τα χθεσινά αποκαλυπτήρια των νέων iPhone της αμερικανικής εταιρείας. Συγκεκριμένα, η ιαπωνική Murata Manufacturing είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 1,77% και η Sharp κατά 4%, ενώ στη Νότια Κορέα η LG Display είχε άνοδο 2,81%. Στο Χονγκ Κονγκ η  AAC Technologies επίσης ενισχύθηκε κατά 1,79% ενώ η Largan Precision στην Ταϊβάν κέρδισε 3,58%.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ. «Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι πιθανό ότι θα ενισχύσει την πολιτική χαλάρωσης μέχρι τουλάχιστον τα τέλη του 2020», εκτιμούν οι αναλυτές της DBS Group Research.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 
2484
Thumbnail

Με κέρδη ξεκίνησε την βδομάδα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 67,59 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,46%.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη 1,42%, κλείνοντας στις 40.62 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €271.793.Με κέρδη έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές.
 
>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

ad1mobile

Η συνεδρία ξεκίνησε σε πτωτικό κλίμα, με τον Γενικό Δείκτη υποχωρεί στο πρώτο ημίωρο στις 66,32 μονάδες, στην χαμηλότερη τιμή της ημέρας. Ωστόσο στη συνέχεια το Χρηματιστήριο ακολούθησε ανοδική τροχιά η οποία με μικρές διακυμάνσεις συνεχίστηκε μέχρι το κλείσιμο, που βρήκε τον Γενικό Δείκτη στις 67.59 μονάδες.
 
Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Κέρδη παρουσίασαν οι Επενδυτικές Εταιρείες και η Κύρια Αγορά με 1,99% και 1,86% αντίστοιχα. Αντίθετα βαριές απώλειες παρουσίασε ο τομέας των Ξενοδοχείων με 3,96%, ενώ η Εναλλακτική Αγορά κατέγραψε οριακές απώλειες 0,09%.
 
>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €119.871 (άνοδος 3,86% - τιμή κλεισίματος €1,45). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €53.707 (άνοδος 1,18% - τιμή κλεισίματος €0,86), της Τσιμεντοποιϊβας Βασιλικού με €23.761 (πτώση 1,82% - τιμή κλεισίματος €2,16), της Δήμητρα Επενδυτική με €23.725 (άνοδος 2,08% - τιμή κλεισίματος €0,49) και της Alkis Hadjikyriacos (FROU – FROU) με €15.165 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,22).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, δέκα κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και επτά παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 206.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εισηγμένης εταιρείας Rolandos Enterprises Public Ltd, ως είχε ανακοινωθεί στις 5 Νοεμβρίου 2019.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν’ λόγω εταιρείας θα έχει ισχύ μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2020 (συμπεριλαμβανομένης). Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία προβεί στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2019, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της, θα αρθεί.

ad2mobile

 

ΚΥΠΕ - Γρηγόρης Σάββα

article 1