Άλμα σημείωσαν οι μετοχές των προμηθευτών της Apple

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές σήμερα καθώς οι επενδυτές αναμένουν εντός της εβδομάδας τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Στα κινεζικά ταμπλό κυριάρχησαν πτωτικές τάσεις με τον Shenzhen component να χάνει 0,45% και τον Shenzhen composite να υποχωρεί κατά 0,248%. Ο Shanghai composite υποχώρησε κατά 0,38%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, αντιθέτως, ο Hang Seng ενισχύεται σημαντικά κατά 1,67%.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,96% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 1,4%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi επίσης σημείωσε άνοδο 0,90%, ενώ κέρδη 0,36% κατέγραψε ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία.

Συνολικά, ο MSCI για τις μετοχές Ασίας πλην Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,48%.

Στο εμπορικό μέτωπο, η εφημερίδα South China Morning Post έγραφε χθες ότι η Κίνα προσφέρθηκε να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων σε αντάλλαγμα για την καθυστέρηση της επιβολής δασμών και στη χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν για τον τεχνολογικό της κολοσσό, Huawei Technologies.

Παράλληλα, ο Διευθυντής Σύνταξης της κρατικής Global Times, Hu Xijin, έγραψε στο Twitter ότι η Κίνα θα πάρει σημαντικά μέτρα προκειμένου να χαλαρώσει τον αρνητικό αντίκτυπο από τον εμπορικό πόλεμο. Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν να επωφεληθούν κάποιες εταιρείες και από την Κίνα και από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι μετοχές των προμηθευτών της Apple σημείωσαν άνοδο μετά τα χθεσινά αποκαλυπτήρια των νέων iPhone της αμερικανικής εταιρείας. Συγκεκριμένα, η ιαπωνική Murata Manufacturing είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 1,77% και η Sharp κατά 4%, ενώ στη Νότια Κορέα η LG Display είχε άνοδο 2,81%. Στο Χονγκ Κονγκ η  AAC Technologies επίσης ενισχύθηκε κατά 1,79% ενώ η Largan Precision στην Ταϊβάν κέρδισε 3,58%.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ. «Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι πιθανό ότι θα ενισχύσει την πολιτική χαλάρωσης μέχρι τουλάχιστον τα τέλη του 2020», εκτιμούν οι αναλυτές της DBS Group Research.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 
2215
Thumbnail

Παράλληλα, η επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας αύξησαν τις ελπίδες για μια συμφωνία μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσαν κέρδη με τον Shanghai composite να ενισχύεται κατά 0,13% ενώ ο Shenzhen component σημείωνε νωρίτερα κέρδη 0,15%. Ο Shenzhen component σημείωσε άνοδο σχεδόν 0,1%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης  Hang Seng με οριακή πτώση 0,04%.

Σήμερα Παρασεκυή, η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε το βασικό επιτόκιο στα δάνεια ενός έτους από το 4,25% στο 4,20%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της αμερικανικής Fed να μειώσει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκιά της για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες, στο 1,75% – 2%. Οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου διατήρησαν αμετάβλητη την πολιτική τους προειδοποιώντας ωστόσο για τους κινδύνους από την παγκόσμια αβεβαιότητα.

Οι μετοχές των κινεζικών τραπεζών που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο: η China Construction Bank  ενισχύθηκε κατά 0,34% και η Bank of Communications κατά 0,76%.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,16% με τη μετοχή της Softbank Group να κάνει άλμα 1,34%. Ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,17%.

Ο ιαπωνικός πληθωρισμός επιβράδυνε σε νέο διετές χαμηλό τον Αύγουστο, καθώς σημείωσε άνοδο 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο Αύγουστο και επιβραδύνοντας έναντι της αύξησης κατά 0,6% τον Ιούλιο. Ηταν ο χαμηλότερο ρυθμός αύξησης από τον Ιούλιο του 2017, οπότε ο δείκτης είχε ενισχυθεί κατά 0,5%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,54% και ο S&P/ASX κατά 0,20%./

Συνολικά ο MSCI για την Ασία πλην Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,19%.

Στο εμπορικό μέτωπο, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις, καθώς στην Ουάσινγκτον διεξάγονται συνομιλίες με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος μετά το αδιέξοδο των προηγούμενων μηνών προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για συζητήσεις υψηλού επιπέδου τον Οκτώβριο. Το Reuters μετέδωσε ότι οι συνομιλίες, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, εστιάζουν κυρίως σε αγροτικά θέματα, ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και την αναγκαστική μεταβίβαση τεχνολογίας.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Michael Pillsbury σε συνέντευξη στην South China Morning Post προειδοποίησε πάντως ότι εάν δεν επιτευχθεί σύντομα μια εμπορική συμφωνία οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα στο 50% ή ακόμα και στο 100%.

ad2mobile

Στην αγορά πετρελαίου τέλος, οι τιμές σημείωσαν άνοδο νωρίτερα στις ασιατικές αγορές, με το αμερικανικό αργό να αυξάνεται κατά 1,03% στα $58,73 ανά βαρέλι και το μπρεντ με άνοδο 0,39% στα 64,65 δολ/βαρέλι.

Newmoney

article 1