Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από ιταλικές τράπεζες

Βοήθεια είχαν και από τις εμπορικές συνομιλίες

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 361,12 μονάδες, με όλους τους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος.

Στη Γερμανία, ο DAX έκλεισε με κέρδη 0,99% στις 11.014,59 μονάδες, στη Βρετανία ο FTSE 100 με άνοδο 0,82% στις 7.129,11 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC έκλεισε επίσης με κέρδη 1,07% στις 5.014,47 μονάδες

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 1,21% στις 19.586,56 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 με άνοδο 0,90% στις 8.936,40 μονάδες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Οι τράπεζες ήταν στις καλύτερες επιδόσεις τη Δευτέρα, με τις ιταλικές συγκεκριμένα να ενισχύονται μετά από δημοσιεύματα ότι οι κεφαλαιακές τους θέσεις ήταν υψηλότερες από τα επίπεδα που απαιτούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Banco BPM ενισχύθηκε κατά 7% - στην κορυφή του Stoxx 600 - ενώ η UBI Banca ενισχύθηκε σχεδόν 3%.

Στο μέτωπο των νέων δεδομένων, επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, έδειξαν ότι η οικονομία της Βρετανίας αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό από το 2012 πέρυσι. Η άνοδος του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018 υποχώρησε σε τριμηνιαίο ρυθμό 0,2%, από 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα τριμηνιαία στοιχεία για το ΑΕΠ ακολουθούν μια αναταραχή των οικονομικών στοιχείων τις τελευταίες εβδομάδες που υποδηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές είναι όλο και πιο νευρικοί όσον αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο μήνα. Η στερλίνα διαπραγματεύτηκε 0,66% χαμηλότερα στα 1,2862 δολάρια μετά τα νέα.

Το βλέμμα της αγοράς είναι σε μεγάλο βαθμό στραμμένο στις εξελίξεις του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων των ΗΠΑ πρόκειται να ταξιδέψει στην Κίνα για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Ο νέος γύρος των εμπορικών συνομιλιών θα ξεκινήσει στο Πεκίνο από τη Δευτέρα, μετά τις συζητήσεις στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα που ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία.
 

 
2017
Thumbnail

Με ήπια άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street λαμβάνοντας ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών του λιανεμπορίου που τόνωσαν το επενδυτικό αίσθημα.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεριμένα ο δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη κατά 0,93% στις 26.204,7 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε  κατά 0,83% στις 2.924,46 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,90%, κλείνοντας στις 8.020,21 μονάδες.

Τόσο η Target όσο και η Lowe ανακοίνωσαν αποτελέσματα του β’ τριμήνου, καλύτερα των αναμενόμενων από τους αναλυτές, με τις μετοχές τους να καταγράφουν άνοδο κατά 16% και 10% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα αποτελέσματα των δύο μεγάλων εταιριών λιανεμπορίου καθησυχάζουν τους φόβους των εμπόρων για πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σε αυτό συνηγορούν και οι δηλώσεις του CEO της Bank of America στο CNBC που εκτίμησε ότι «ο Αμερικανός καταναλωτής είναι αρκετά ισχυρός ώστε να διατηρήσει την ανάπτυξη της οικονομίας. Κερδίζει περισσότερα χρήματα και το πιο σημαντικό είναι ότι δαπανά περισσότερα χρήματα».

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed του Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η Fed είχε μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για «μεσοκυκλική προσαρμογή» και όχι για επιστροφή στις εποχές χαλάρωσης και παροχής κινήτρων.

article 1