Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τα ενθαρρυντικά κινεζικά μάκρο

Τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα δημιούργησαν κλίμα ευφορίας στις αγορές

Με άνοδο υποδέχθηκαν στις πρωινές τους συναλλαγές τον Νοέμβριο οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα δημιούργησαν κλίμα ευφορίας στις αγορές.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της έρευνας των Caixin Media Co. και Markit για τον κλάδο της κινεζικής μεταποίησης έδειξαν επέκταση της δραστηριότητας για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε υψηλό 32 μηνών στις 51,7 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο και έναντι 51 μονάδων που ανέμεναν αναλυτές σε έρευνα του Reuters. Τα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν περαιτέρω συρρίκνωση της δραστηριότητας για έκτο συνεχόμενο μήνα, με τον δείκτη PMI να διολισθαίνει σε χαμηλό οκτώ μηνών στις 49,3 μονάδες τον Οκτώβριο.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,40%  στις 398,34 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος. Ο κλάδος πρώτων υλών που έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα, σημειώνει τα μεγαλύτερα κερδη με άνοδο περί το 1% νωρίτερα.

Η εικόνα στους μεγαλύτερους δείκτες αυτή την ώρα διαμορφώνεται ως εξής:
 

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η σουηδική Loomis σημειώνει άνοδο άνω του 7% μετά την ανακοίνωση αύξησης των εσόδων κατά το γ’ τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας ανακοίνωσε ασθενέστερα του αναμενόμενου κέρδη για το γ’ τρίμηνο καθώς και ότι υποβαθμίζει τους στόχους για την ετησία κερδοφορία της. Η μετοχή της Danske Bank υποχώρησε πάνω από 4%, καθώς προσπαθεί να διασώσει τη φήμη της μετά την εμπλοκή της σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξεπλύματος χρήματος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στο μέτωπο του εμπορίου, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις ανησυχώντας εκ νέου στον απόηχο των όσων μετέδωσε το Bloomberg χθες Πέμπτη (31/10), ότι Κινέζοι αξιωματούχοι θεωρούν αμφίβολο το ενδεχόμενο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ακόμα κι αν υπογραφεί το πρώτο σκέλος μιας μερικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αξιωματούχοι από το Πεκίνο ανησυχούν και για την παρορμητικότητα του χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: newmoney

 
7353