Κρυπτονομίσματα: Ανακάμπτει η αγορά – Ράλι στο Bitcoin

Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε και πάλι το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Πλώρη για τον καλύτερο Ιανουάριο της τελευταίας δεκαετίας έχει βάλει το Bitcoin, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν πλέον ότι η επιθετική νομισματική πολιτική των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών φτάνει στο τέλος τους, και πως η κρίση στον τομέα των κρυπτονομισμάτων εκτονώνεται.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει αυξηθεί πάνω από 40% από την αλλαγή του έτους. Μικρότερα νομίσματα όπως το Solana, το Axie Infinity και το Decentraland έχουν διπλασιαστεί σε αξία,  με το σύνολο της αγοράς -σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko- να έχει κερδίσει 280 δισ. δολάρια από την αρχή του μήνα.

Η ανάκαμψη από τη βαθιά καταστροφή του περασμένου έτους αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αναζωογόνησης της διάθεσης για ανάληψη κινδύνων λόγω των προσδοκιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιβραδύνουν τις αυξήσεις των επιτοκίων και ίσως ακόμη και θα μειώσουν το κόστος δανεισμού αργότερα φέτος καθώς ο υψηλός πληθωρισμός θα μετριάζεται.

Αμβλύνονται οι ανησυχίες

Το ράλι των ψηφιακών νομισμάτων έχει ξεπεράσει τις συνεχιζόμενες συνέπειες από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX του Σαμ Μπάνκμαν -Φριντ, τη χρεοκοπία του δανειστή κρυπτονομισμάτων Genesis Global Holdco LLC και μια σειρά απολύσεων σε όλο τον κλάδο.

Ο Ιανουάριος «φαίνεται σαν ένας μήνας νέων ξεκινημάτων, με αναδυόμενη σαφήνεια ως προς τις διαδικασίες πτώχευσης, τις εταιρικές αναδιαρθρώσεις και τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς που δείχνουν ότι το κάτω μέρος είναι πίσω μας», έγραψε η Noelle Acheson, συντάκτης του ενημερωτικού δελτίου «Crypto Is Macro Now».

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί σκεπτικιστές που αμφιβάλλουν εάν η ανάκαμψη σε μετοχές όπως οι μετοχές κρυπτονομισμάτων και τεχνολογίας θα διαρκέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 21 Ιανουαρίου η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε και πάλι το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ot.gr

 
7353