Ανοδικά έκλεισαν χρυσός και πετρέλαιο

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το επενδυτικό κλίμα στη Wall Street επηρεάστηκε θετικά με τους  δείκτες Nasdaq και S&P 500 να διαμορφώνονται ενδοσυνεδριακά σε νέα ιστορικά υψηλά. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Τζερόμ Πάουελ, επανέφεραν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων και αύξησαν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,29% στις 26.860,20 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,75% κλείνοντας στις 8.202,53 μονάδες.  Ο  ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,75% στις  2.993,07 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε και ξεπέρασε ελαφρώς το ιστορικό ρεκόρ των 3.000 μονάδων.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Κογκρέσο, ο Τζερόμ Πάουελ τόνισε πως οι ανησυχίες για την εμπορική πολιτική και την αδύναμη παγκόσμια οικονομία «συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας», προσθέτοντας πως «η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει για να διατηρήσει την δεκαετή οικονομική επέκταση».

«Η διαφαινόμενη πρόοδος στο εμπόριο μετατράπηκε σε περισσότερη αβεβαιότητα και οι επαφές μας από τον επιχειρηματικό και αγροτικό τομέα μετέφεραν έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις στο εμπόριο» υπογράμμισε ο κ. Πάουελ, επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων έχουν επιβραδυνθεί κάπως.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι έχει «μετριαστεί» και η συνολικότερη ανάπτυξη, ενώ «υπάρχει ο κίνδυνος ο αδύναμος πληθωρισμός να είναι ακόμα πιο επίμονος από ότι αναμένεται αυτή τη στιγμή» και να μην αποδειχθεί παροδικός όπως έχουν υποστηρίξει πολλές φορές αξιωματούχοι της Fed.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός όχι μόνο ισοσκέλισε  τις απώλειες μετά τις δηλώσεις του Πάουελ και την δημοσιοποίησ των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed, αλλά έκλεισε  με άνοδο  1,39%, στα 1.419,80 δολάρια ανά ουγγιά. Άλμα 4,31% έκανε και η τιμή του αργού πετρελαίου που έκλεισε στα 60,32 δολάρια το βαρέλι.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1252 δολ./ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων   η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου έκλεισε κατά μία μονάδα βάσης υψηλότερα,  στο 2,066%.

newmoney

 
3529
Thumbnail

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των τριών εβδομάδων έκλεισε η τιμή του χρυσού.

ad1mobile

Οι επενδυτές αγνόησαν την κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ και εστίασαν κυρίως στις ελπίδες για παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας και οικονομική ανάκαμψη, σημειώνουν οι αναλυτές.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

ad2mobile

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, έχασε 29,20 δολάρια ή 1,7% στα 1.704,80 δολ. ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό συμβόλαιο να σημειώνει την τρίτη διαδοχική του πτώση. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 11 Μαΐου.

Πηγή: newmoney

article 1