Με απώλειες έκλεισαν τον Ιούλιο οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,89%, με σχεδόν όλους τους βασικούς κλάδους στα κόκκινα

Πιέσεις δέχθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ολοκληρώνοντας τον Ιούλιο με αρνητικό πρόσημο, ο πρώτος μήνας με απώλειες μετά το μαζικό sell-off του Μαρτίου, σε μία ημέρα στη διάρκεια της οποίας δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης το β΄ τρίμηνο του 2020.

Η οικονομία της ζώνης του ευρώ έκανε βουτιά 15% το προηγούμενο τρίμηνο σε ετήσια βάση, επίδοση που είναι με διαφορά η χειρότερη στα χρονικά, ενώ αντίστοιχα ήταν και τα στοιχεία που δημοσίευσαν σήμερα η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανίας για την επίδοση της οικονομίας τους για το ίδιο διάστημα.

Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων το όποιο θετικό κλίμα επικρατούσε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξανεμίσθηκε.

 

>>> Διαβάστε επίσης: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους - Πρόστιμο €300 <<<

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,89%, με σχεδόν όλους τους βασικούς κλάδους στα κόκκινα, ενώ από  τους ελάχιστους κλάδους που σημείωσαν κέρδη ήταν αυτός της τεχνολογίας ο οποίος ενισχύθηκε 0,72%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του «βαρύ πυροβολικού» της Wall Street το βράδυ της Πέμπτης, των Alphabet, Amazon, Apple και Facebook για το β΄ τρίμηνο του 2020.

Οι προμηθεύτριες ημιαγωγών της Apple, συμπεριλαμβανομένων των AMS, Dialog Semiconductor και STMicro είδαν τις μετοχές τους να σημειώνουν άνοδο μεταξύ 2,3% και 3%.

Εκ των μεγαλύτερων κερδισμένων της χθεσινής συνεδρίασης η φινλανδική κατασκευάστρια εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων Nokia, η μετοχή της οποίας έκανε άλμα 12,54%, αφότου ανέφερε μια απροσδόκητη αύξηση στα κέρδη της, από τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της με χαμηλό περιθώριο κέρδους όπως δήλωσε η εταιρεία.

Με πτώση 0,54% έκλεισε ο DAX, στο -0,71% το Μιλάνο, πιο βαριές απώλειες 1,54% και 1,43%, κατέγραψαν Λονδίνο και Παρίσι. 

Πηγή: Newmoney.gr

 
3881
Thumbnail