Με διστακτικά βήματα ξεκινούν τη νέα χρονιά οι ευρωπαϊκές αγορές

Οι επενδυτές διεθνώς αναμένουν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Fed τον Δεκέμβριο

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Τρίτη με τους επενδυτές να αξιολογούν το άνοιγμα της Κίνας και να περιμένουν να γίνουν γνωστά τα πρακτικά από την συνεδρίαση της Fed.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό τη Δευτέρα λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτοχρονιάς, αλλά οι δείκτες στην υπόλοιπη ήπειρο κινήθηκαν ανοδικά καθώς τα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη αποτέλεσαν μία ένδειξη ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για την ευρωπαϊκή οικονομία.

>>> Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:Γιορτινή αύρα στην πρώτη συνεδρία το 2023 <<<

Οι επενδυτές διεθνώς αναμένουν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Fed τον Δεκέμβριο, που πρόκειται να δημοσιευθούν την Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο έπειτα από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,8% κατά την έναρξη των συναλλαγών, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,2% και ο γαλλικός CAC 40 παρέμεινε σταθερός.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο περίπου 0,5%, με οδηγό τις μετοχές του κάδου ταξιδίων και αναψυχής, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 1,2%. Αμετάβλητος παραμένει και ο δείκτης FTSE του Μιλάνου στις 24.159 μονάδες.

Πηγή: Newmoney.gr

 
7354