Με μικρή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 0,29% και διατηρήθηκε πάνω από τις 920 μονάδες

Κόντρα στο αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει με μικρή άνοδο 0,29% και πάνω από το όριο των 920 μονάδων. Οι αγοραστές επικράτησαν έναντι των πωλητών, ανατρέποντας το ενδοσυνεδριακό πτωτικό κλίμα.

Σε υψηλά επίπεδα και ο τζίρος, στα 68,42 εκατ. ευρώ. Τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έρχονται να ενισχύσουν το θετικό momentum, το οποίο ήδη αποτυπώνεται στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, δεν είχε όμως καταφέρει να απογειώσει το Χ.Α., που επηρεάζεται από τις διεθνείς συγκυρίες, με τις ανησυχίες λόγω κορωνοϊού να επισκιάζουν τις αγορές μετοχών. 

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Στη συνεδρίαση, υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Jumbo και της Lamda Development, ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Στους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,63%, ενώ ο δείκτης μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,62%.

Στο επίκεντρο ο δείκτης Ακίνητης Περιουσίας με κέρδη πάνω από 2%, όπως και ο κλάδος των τροφίμων, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες πρώτων υλών (-1,69%) και των τραπεζών (-1,50%).

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
 

 
3855
Thumbnail