Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω έκθεσης του ΔΝΤ

Αναστροφή του κλίματος - Στο -0,12% ο Stoxx600

Πτωτικά έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το ανοδικό τους άνοιγμα. Κύρια αιτία της πτώσης ήταν η έκθεση του ΔΝΤ για την κατάσταση της οικονομίας της ευρωζώνης, στην οποία εντοπίζονται σημαντικοί κίνδυνοι για την επιβράδυνση της ανάπτυξής της.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,12% στις 386,70 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης  FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,28% στις 7.509,82 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη  ο δείκτης  DAX έκλεισε με πτώση 0,33%, στις 12.332,12 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,28%, στις 5.5551,95 μονάδες.

Αντίθετα,στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,56%, στις 22.169,42 μονάδες και στη Μαδρίτη, ο IBEX 35 έκλεισε με άνοδο 0,30%, στις 9.280,30 μονάδες.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, οι μέτοχοι της Deutsche Bank θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα σχέδια του CEO για το πώς θα πετύχει τους στόχους ανάπτυξης των εσόδων κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς roadshow. Ο Sewing επιζητά την υποστήριξη των μετόχων για το μαζικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης ύψους 7,4 δισ. ευρώ. Nωρίτερ η μετοχή έχανε 1,5%.

Η Swiss Re ανέστειλε ΙΡΟ ύψους 4,1 δισ. δολ. των δραστηριοτήτων ασφάλειας ζωής, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά ενώ η  Societe Generale είναι αντιμέτωπη με μια αγωγή $792 εκατ.από την οικογένεια των πρώην ιδιοκτητών μια κουβανέζικης τράπεζας που κατασχέθηκε από την κυβέρνηση Κάστρο σχεδόν 6 δεκαετίες πριν. Οι κληρονόμοι ισχυρίζονται ότι η γαλλική τράπεζα οφείλει ζημιές για την καταστρατήγηση των κυρώσεων των ΗΠΑ έναντι της Κούβας.

Στο μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας της  Ryanair προειδοποίησε χθες ότι η παρατεταμένη καθήλωση των Boeing 737 MAX μπορεί να έχει συνέπειες στο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας αν τα αεροσκάφη αυτά δεν πετάξουν ξανά μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Newmoney

 
1745
Thumbnail

Μπορεί να ξεκίνησε με ρεκόρ τη συνεδρίαση αλλά μετά τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο δείκτης Dow Jones «πάλευε», μάταια, όπως αποδείχθηκε, να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο δείκτης έπεσε κατά 21 μονάδες αμέσως μετά την δήλωση του Τραμπ ότι οι δύο χώρες έχουν «πολύ δρόμο ακόμα» για τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλλουν επιπλέον δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 325 δισ. δολαρίων «αν το θελήσουμε».

Ο S&P 500 και ο Nasdaq επίσης έπεσαν μετά τα σχόλια του Τραμπ κατά 0,4% και 0,5% αντίστοιχα.

Ο Dow Jones αμφιταλαντεύονταν μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης μεταξύ απωλειών και στασιμότητας για να κλείσει τελικά με οριακές απώλειες κατά 0,09% στις 27.335 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,34%
στις 3.004 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,43% στις 8.222 μονάδες.

Σημειώνεται ότι, τα σχόλια του Τραμπ έγιναν μετά τη συμφωνία των δύο κλιμακίων -των ΗΠΑ και της Κίνας- να αποκλιμακώσουν τις εμπορικές εντάσεις σε μια προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει δασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων η μία στην άλλη και ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος έχει προκαλέσει ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

Το ερώτημα σύμφωνα με τους αναλυτές είναι το εάν η εμπορική αβεβαιότητα θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δαπάνες και τις επενδύσεις τους αρκετά ώστε αυτό να έχει αντίκτυπο στα κέρδη τους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, με τις μετοχές της να σημειώνουν άνοδο κατά 1%.

Τα αποτελέσματα του J.P. Morgan Chase υπερέβησαν επίσης τις εκτιμήσεις και η μετοχή της κατέγραψε άνοδο σχεδόν 1%. Η Johnson & Johnson, ωστόσο, υποχώρησε κατά 1,5%, παρά το γεγονός ότι σημείωσε αύξηση κερδών κατά 42% το προηγούμενο τρίμηνο.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

article 1