Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω έκθεσης του ΔΝΤ

Αναστροφή του κλίματος - Στο -0,12% ο Stoxx600

Πτωτικά έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το ανοδικό τους άνοιγμα. Κύρια αιτία της πτώσης ήταν η έκθεση του ΔΝΤ για την κατάσταση της οικονομίας της ευρωζώνης, στην οποία εντοπίζονται σημαντικοί κίνδυνοι για την επιβράδυνση της ανάπτυξής της.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,12% στις 386,70 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης  FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,28% στις 7.509,82 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη  ο δείκτης  DAX έκλεισε με πτώση 0,33%, στις 12.332,12 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,28%, στις 5.5551,95 μονάδες.

Αντίθετα,στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,56%, στις 22.169,42 μονάδες και στη Μαδρίτη, ο IBEX 35 έκλεισε με άνοδο 0,30%, στις 9.280,30 μονάδες.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, οι μέτοχοι της Deutsche Bank θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα σχέδια του CEO για το πώς θα πετύχει τους στόχους ανάπτυξης των εσόδων κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς roadshow. Ο Sewing επιζητά την υποστήριξη των μετόχων για το μαζικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης ύψους 7,4 δισ. ευρώ. Nωρίτερ η μετοχή έχανε 1,5%.

Η Swiss Re ανέστειλε ΙΡΟ ύψους 4,1 δισ. δολ. των δραστηριοτήτων ασφάλειας ζωής, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά ενώ η  Societe Generale είναι αντιμέτωπη με μια αγωγή $792 εκατ.από την οικογένεια των πρώην ιδιοκτητών μια κουβανέζικης τράπεζας που κατασχέθηκε από την κυβέρνηση Κάστρο σχεδόν 6 δεκαετίες πριν. Οι κληρονόμοι ισχυρίζονται ότι η γαλλική τράπεζα οφείλει ζημιές για την καταστρατήγηση των κυρώσεων των ΗΠΑ έναντι της Κούβας.

Στο μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας της  Ryanair προειδοποίησε χθες ότι η παρατεταμένη καθήλωση των Boeing 737 MAX μπορεί να έχει συνέπειες στο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας αν τα αεροσκάφη αυτά δεν πετάξουν ξανά μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Newmoney

 
2338
Thumbnail

Την ίδια μονότονη κίνηση συνεχίζει να επαναλαμβάνει η Αθήνα αντιδρώντας στα νέα από το εξωτερικό – στην μεν πτώση αντιδρά με μεγάλες ρευστοποιήσεις στα δε κέρδη προχωρά με βήματα σημειωτόν.

ad1mobile

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Με το υφιστάμενο αγοραστικό ενδιαφέρον η ελληνική αγορά είναι η πιο προβλέψιμη αγορά στον κόσμο και πιθανότατα η πλέον στρεβλωμένη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,27% κλείνοντας στις 858,16 μονάδες ωστόσο η μετοχή της Coca- Cola έχασε 0,90% κλείνοντας στα 28,77 ευρώ – μετοχή η οποία είναι και η πιο δεικτοβαρής.

Επειδή, όμως , η Coca- Cola διαπραγμάτευεται πρωτογενώς στο Λονδίνο θα έπρεπε να αφαιρεθεί απο τον Γενικό Δείκτη – όπως κι άλλες δυο μετοχές.

Διότι πουλώντας λίγα κομμάτια της Coca- cola πώλησης προς στο τέλος της συνεδρίαση δίνεται η εντύπωση πως η ελληνική αγορά έπεφτε ή ήταν εντελώς αδιάφορη – γεγονός το οποίο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια, από τη σημερινή εικόνα του Γενικού Δείκτη, όπως και τη κεφαλαιοποίηση χρειάζεται να εξαιρεθούν οι τρεις μετοχές που βρίσκονται και σε χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Κατά τα άλλα η σημερινή εικόνα της αγοράς ήταν διαφορετική σε σχέση με χθες και ύστερα από trading ακολούθησε άνοδος προς το τέλος της συνεδρίασης,

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,756 ευρω με άνοδο 0,80%. Κέρδη 0,34% για την Eurobank στα 0,884 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 3 ευρώ. Με οριακή πτώση η Alpha bank στα 1,718 ευρώ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Κέρδη 1,40% για την Μπέλα στα 17,35 ευρώ. Με άνοδο 1,04% ο ΟΤΕ στα 13,20 ευρώ βρέθηκε σε υψηλά έτους ενώ διακινήθηκαν πακέτα μετοχών. Με άνοδο 1,66% η ΔΕΗ στα 3,07 ευρώ.

ad2mobile

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 57,2 εκατ.ευρώ.

Δημήτρης Παφίλας/newmoney

article 1