Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στα €114.984,94

Με ζημιές έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.
 
Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε απώλειες σε ποσοστό 0,32% κλείνοντας στις 66,37 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε στις 39,89 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 0,37%.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στα €114.984,94.
 
Με ζημιές έκλεισαν σχεδόν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με τις Επενδυτικές Εταιρείες να καταγράφουν πτώση σε ποσοστό 0,93%, την Εναλλακτική Αγορά πτώση σε ποσοστό 1,10% και τα Ξενοδοχεία πτώση σε ποσοστό 0,73%.
 
Αντίθετα, οριακά κέρδη κατέγραψε ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,04%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €88.799 (πτώση 1,89% - τιμή κλεισίματος €2,08). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €13.017,34 (πτώση 0,23% - τιμή κλεισίματος €0,86), της Petrolina (Holdings)  με €7.290 (πτώση 1,96% - τιμή κλεισίματος €1) της Τράπεζας Κύπρου με €1.360,47 (άνοδος 0,59% - τιμή κλεισίματος €1,35) και της Δήμητρας Επενδυτικής με €1.294,20 (πτώση 0,99% – τιμή κλεισίματος €0,50).

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

Κατά τη συνεδρία πραγματοποιήθηκαν 58 συναλλαγές.

(ΚΥΠΕ)

 
2579
Thumbnail

Οι αρχές του 2019 βρήκαν τη Wall Street να ανησυχεί για την έκβαση του εμπορικού πολέμου, Σχεδόν 12 μήνες μετά και οι ίδιες ανησυχίες συνεχίζουν να ταλανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν απομακρυνθεί από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά, με τις δηλώσεις Τραμπ ότι θα μπορούσε να περιμένει έως και μετά τις εκλογές του 2020 για μια συμφωνία να δείχνουν ότι οι δύο πλευρές δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις που θα δώσουν τέλος στην εμπορική τους αντιπαράθεση. Η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου πλησιάζει και εάν έως τότε δεν έχει υπάρξει «λευκός καπνός», τότε θα τεθεί σε ισχύ νέος γύρος δασμών σε κινεζικά αγαθά.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν έντονη μεταβλητότητα έως και τα μέσα Δεκεμβρίου. «Μέχρις ότου γραφτεί ο επίλογος της εμπορικής διαμάχης, οι κατευθύνσεις σε κάθε συνεδρίαση θα καθορίζονται από τις εξελίξεις, για το εάν υπάρχει πρόοδος ή όχι», εξηγεί ο Κιθ Λεμέρ, στρατηγικός αναλυτής στη SunTrust Advisory Services. Οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας αποτελούν ακόμη έναν παράγοντα καθοριστικό για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών. Τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ διατηρεί μέρος της δυναμικής της, παρά τις προκλήσεις.

Παρότι η προσοχή είναι στραμμένη στην κόντρα μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών, υπάρχουν κι άλλα εμπορικά ζητήματα που τραβούν την προσοχή των επενδυτών. Μεταξύ αυτών η καθυστέρηση επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής, το ενδεχόμενο επιβολής αμερικανικών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, οι απειλές Τραμπ για δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από Βραζιλία και Αργεντινή, αλλά και η «αναζωπύρωση» του μετώπου με την Ευρώπη και τη Γαλλία.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Η αισιοδοξία ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο θα κηρύξουν ανακωχή είχε ωθήσει τους βασικούς δείκτες στη Wall Street σε ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη πάνω από 20% από τις αρχές του έτους. Οι αναλυτές προβλέπουνκέρδη και για το 2020, αν και ηπιότερα. 

naftemporiki.gr

article 1