Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει αυτή την ώρα άνοσο 0,11%  στις 392,07 μονάδες

Προς διάφορες κατευθύνσεις οι δείκτες στα ευρωπαϊκά ταμπλό, καθώς  οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων, αλά και τα νέα κινεζικά μάκρο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει αυτή την ώρα άνοσο 0,11%  στις 392,07 μονάδες με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να είναι στο κόκκινο. Σήμερα θα ανοίξει ξανά και η Wall Street μετά τη χθεσινή αργία λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών. Ο όγκος συναλλαγών ωστόσο αναμένεται να παραμείνει χαμηλός.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,45%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,30%, ο γαλλικός CAC 40 στο +0,46%, ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,45%και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,42%

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Οι μετοχές στα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού κινήθηκαν κυρίως ανοδικά καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα στοιχεία για τις βιομηχανικές πωλήσεις στην Κίνα που τον Οκτώβριο σημείωσαν ετήσια άνοδο 28,2%.

Πίσω στην Ευρώπη, η μετοχή της AstraZeneca υποχώρησε ακόμα 0,9% σήμερα, καθώς κυριαρχούν τα ερωτήματα για τον τρόπο που έκαναν τις δοκιμές τους η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για το εμβόλιό τους, με  αξιωματούχους στις ΗΠΑ να εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την αποτελεσματικότητά του.

Η Banco Sabadell έχασε περί το 10% μετά την ματαίωση των συνομιλιών με την BBVA για συγχώνευση, καθώς απέτυχαν να συμφωνήσουν επί των οικονομικών όρων.

Πηγή: newmoney

 
4644
Thumbnail