Συνολικά, ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας πλην Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,28%

Μικτές τάσεις σημειώθηκαν στις μετοχές της Ασίας καθώς οι τιμές παραγωγού στην Κίνα (κρίσιμο μέγεθος για την εταιρική κερδοφορία) σημείωσαν τον Αύγουστο πτώση κατά 0,8%. Ηταν η μεγαλύτερη ετήσια συρρίκνωση των τελευταίων τριών ετών, αν και χαμηλότερη από τις προβλέψεις αναλυτών για μείωση 0,9%. 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση 2,6%.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Oι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 9,1% τον Ιούλιο. Οι τιμές του χοιρινού στην Κίνα εκτοξεύθηκαν κατά 46,7% σε ετήσια βάση λόγω ξεσπάσματος της νόσου των χοίρων.

Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησαν με τον Shanghai composite να χάνει 0,08%. Ο Shenzhen component νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,64% και ο Shenzhen composite κατά 0,43%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε οριακή άνοδο 0,03%. Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei με άνοδο 0,35% ενώ ο ευρύτερος Τopix κέρδισε 0,46%. Η μετοχή της Nissan Motor έκανε άλμα 3% μετά την παραίτηση του CEO, Hiroto Saikawa.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με άνοδο 0,62% ενώ αντίθετα ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 0,51%.

Συνολικά, ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας πλην Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,28%.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 
3505
Thumbnail

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο άνω του 5% την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του μήνα, κλείνοντας τον καλύτερο μήνα στην ιστορία ως αύξηση της ζήτησης.

ad1mobile

Το αργό τύπου West Texas Intermediate, σημείο αναφοράς πετρελαίου των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε τον Μάιο με κέρδος 88%. Βλέποντας το ποσοστό από ιστορική σκοπιά, ο προηγούμενος καλύτερος μήνας για το αργό, ήταν ο Σεπτέμβριος του 1990, όταν κέρδισε 44,6%.

Ωστόσο οι αναλυτές σημειώνουν ότι το WTI στα 35 δολάρια ανά βαρέλι δεν είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε επισημαίνουν ότι έχουν ακόμα πριν ανακτήσουν τις παλιές τιμές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Πέμπτη έδειξαν ότι για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου, η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε στα 7,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη εβδομάδα.

ad2mobile

Την Παρασκευή το συμβόλαιο toy WTI σημείωσε άνοδο 1,78 δολάρια ή 5,28%, κλείνοντας στα 35,49 δολάρια ανά βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε 28 σεντς, ή 0,8%, διαπραγματευόμενο στα 35,01 δολάρια ανά βαρέλι.

Πηγή: Newmoney.gr

article 1