Νέα άνοδος για πετρέλαιο εν μέσω περικοπών στην παραγωγή από ΟΠΕΚ

Το brent στα 71,53 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 63,83 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη σημείωσε σήμερα (12/4) το πετρέλαιο, διατηρώντας την ανοδική τροχιά των προηγούμενων ημερών, εν μέσω των περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας οι οποίες αντισταθμίζουν την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξεως του +0,99% στα 71,53 δολάρια ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,83 δολάρια ανά βαρέλι.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Όπως ανέφερε σε σημείωμά της η RBC Capital Markets, «βλέπουμε τις τιμές του Brent και του αμερικανικού αργού να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 75 και τα 67 δολάρια ανά βαρέλι αντίστοιχα για το υπόλοιπο έτος», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο κίνδυνος έχει μία ασύμμετρη τάση προς τα πάνω».

Παράλληλα, η καναδική τράπεζα τονίζει ότι «τα γεωπολιτικά διοχετευόμενα ράλι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τις τιμές ακόμα και πέρα από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι για διακοπτόμενες περιόδους αυτό το καλοκαίρι».

Κατά το τρέχον έτος, οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30%, δεχόμενες ώθηση τόσο από τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στις εξαγωγές του Ιράν και της Βενεζουέλας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σημειώνεται ότι τον ερχόμενο Ιούνιο, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν εάν θα συνεχίσουν τις τρέχουσες περικοπές στην παραγωγή τους και το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Όσον αφορά τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, η RBC Capital Markets αναφέρει ότι «η Κίνα και η Ινδία αποτελούν σχεδόν το 55% της παγκόσμιας ζήτησης», προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος συγκέντρωσης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου παραμένει υποτιμημένος».

 
1546
Thumbnail

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, παρά το γεγονός ότι οι απώλειες περαιτέρω μείωσης των τιμών του πετρελαίου περιορίστηκαν από την ένταση στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των επιθέσεων σε δύο δεξαμενόπλοια την προηγούμενη εβδομάδα.

ad1mobile

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν κατά 16 σεντς ή 0,3% στα 60,78 δολάρια το βαρέλι. 

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 12 σεντς ή 0,2% στα 51,92 δολάρια το βαρέλι.

article 1