Νέα άνοδος για πετρέλαιο εν μέσω περικοπών στην παραγωγή από ΟΠΕΚ

Το brent στα 71,53 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 63,83 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη σημείωσε σήμερα (12/4) το πετρέλαιο, διατηρώντας την ανοδική τροχιά των προηγούμενων ημερών, εν μέσω των περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας οι οποίες αντισταθμίζουν την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξεως του +0,99% στα 71,53 δολάρια ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,83 δολάρια ανά βαρέλι.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Όπως ανέφερε σε σημείωμά της η RBC Capital Markets, «βλέπουμε τις τιμές του Brent και του αμερικανικού αργού να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 75 και τα 67 δολάρια ανά βαρέλι αντίστοιχα για το υπόλοιπο έτος», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο κίνδυνος έχει μία ασύμμετρη τάση προς τα πάνω».

Παράλληλα, η καναδική τράπεζα τονίζει ότι «τα γεωπολιτικά διοχετευόμενα ράλι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τις τιμές ακόμα και πέρα από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι για διακοπτόμενες περιόδους αυτό το καλοκαίρι».

Κατά το τρέχον έτος, οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30%, δεχόμενες ώθηση τόσο από τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στις εξαγωγές του Ιράν και της Βενεζουέλας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σημειώνεται ότι τον ερχόμενο Ιούνιο, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν εάν θα συνεχίσουν τις τρέχουσες περικοπές στην παραγωγή τους και το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Όσον αφορά τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, η RBC Capital Markets αναφέρει ότι «η Κίνα και η Ινδία αποτελούν σχεδόν το 55% της παγκόσμιας ζήτησης», προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος συγκέντρωσης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου παραμένει υποτιμημένος».

 
1189
Thumbnail

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα και τη Δευτέρα οι χρηματαγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

ad1mobile

Η παράδοση να παραμένουν κλειστές οι χρηματαγορές την Μεγάλη Παρασκευή είναι αξιοσημείωτη, καθώς η σημερινή είναι η μοναδική ημέρα που η Wall Street παραμένει κλειστή χωρίς να συντρέχει κάποια αργία ομοσπονδιακού χαρακτήρα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κλείνει ανελλιπώς για τη Μεγάλη Παρασκευή από το 1889, με μοναδική εξαίρεση τα έτη 1906 και 1907. Πρόσφατη έρευνα πάντως, αναφέρει ότι μόλις το 27% των αμερικανικών επιχειρήσεων κλείνουν για τη Μεγάλη Παρασκευή , έναντι του 93% για την Ημέρα Μνήμης και 94% για την Ημέρα Εργασίας.

ad2mobile

Η Wall παραμένει σε μια στιγμή που οι επενδυτές έχουν όλη τους την προσοχή στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου. Από τις αρχές του 2019 ο S&P 500 έχει κερδίσει 16%, ο Dow Jones Industrial Average κατά 13,2% και ο Nasdaq κατά 20,3%.

Χθες οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με κέρδη παίρνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ο  πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,22%.

article 1