Ο T. Μπέζος δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ποιός τον προσπέρασε;

Η πτώση της μετοχής της Amazon κατά 0,7% την Παρασκευή, στέρησε από τον Τζεφ Μπέζος την πρωτιά στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη. Κι αυτό, διότι ο Μπερνάρ Αρνό κατάφερε να τον υπερσκελίσει – έστω και για λίγο.

Η πτώση της μετοχής της Amazon κατά 0,7% και η ενίσχυση της μετοχής της LVMH κατά αντίστοιχο ποσοστό (σ.σ. 0,7%), πυροδότησαν αλλαγές στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Άλλωστε, μόνο την Παρασκευή, ο Γάλλος μεγιστάνας κέρδισε 1,9 δισ. δολάρια, γεγονός το οποίο του χάρισε την «πρωτιά», με συνολική περιουσία 117 δισ. δολάρια.

 

Αντίθετα, ο ιδρυτής της Amazon απώλεσε περίπου 760 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα η περιουσία του να περιοριστεί στα 115,6 δισ. δολάρια.

Πάντως, η εναλλαγή της «κορυφής» μεταξύ Αρνό και Μπέζος είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, καθώς η αξία της περιουσίας τους αποκλίνει μόλις κατά 2 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά του, ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, ανέκτησε την τρίτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

sputniknews.gr

 
4756