Οι ανησυχίες για οικονομία ρίχνουν Wall Street και Ευρώπη

Οι ενδείξεις ότι αργεί η ανάκαμψη έβαλαν φρένο στο ανοδικό momentum των προηγούμενων συνεδριάσεων

Αρνητική η εικόνα των χρηματιστηρίων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με την αύξηση των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας να ασκεί πιέσεις στη Wall Street, ενώ στην Ευρώπη, οι ενδείξεις ότι αργεί ακόμη η ανάκαμψη έβαλαν φρένο στο ανοδικό momentum των προηγουμένων συνεδριάσεων.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones υποχωρούσε πάνω από 100 μονάδες. Απώλειες και για τον S&P 500 όπως και για τον Nasdaq, έχοντας ως «βαρίδι» την πτώση των τεχνολογικών μετοχών. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η Amazon υποχωρούσε πάνω από 1,8%, έχοντας ενισχυθεί ενδοσυνεδριακά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Απώλειες μεγαλύτερες του 3% για τη μετοχή του Netflix, σε αρνητικό έδαφος Αlphabet και Apple.

Στο «κόκκινο» έκλεισε και η Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 0,75%. Με πτώση 1,4% έκλεισε το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 1,2%. Ηπιότερες απώλειες 0,86% για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως και στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να υποχωρεί 0,73%.

Οι αγορές Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Δανίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
 

 
3737
Thumbnail

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου περιορίζοντας τις απώλειές της σε επίπεδο εβδομάδας παρά το γεγονός ότι η εξάπλωση του κορονοϊού εξακολουθεί να απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας.

ad1mobile

Η τιμή του αργού έλαβε ώθηση, εν μέρει από τα ενθαρρυντικά νέα για την εύρεση θεραπείας αλλά και από το ασθενέστερο δολάριο, ωστόσο οι τιμές παραμένουν "αγκυροβολημένες" κάτω από τα 41 δολάρια το βαρέλι και πιθανότατα θα δυσκολευτούν να κάνουν κάποια μεγάλη κίνηση" μέχρι να συνεδριάσει η κοινή υπουργική επιτροπή του OPEC+ την επόμενη εβδομάδα.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

ad2mobile

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου WTI, παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο 93 σεντς ή περίπου 2,4% στα 40,55 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για την εβδομάδα, η τιμή υποχώρησε 0,2%.

Πηγή: Capital.gr

article 1