Οι επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα όλο και περισσότερο ως ασφαλές μέρος για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους

Όλο και πιο ισχυρά γίνονται τα ελληνικά ομόλογα αναφοράς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, σημειώνοντας πως αυτό φαίνεται περισσότερο στη διαφορά της απόδοσής τους σε σχέση με αυτή των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 

Όπως σημειώνει, η διαφορά αυτή είναι η μικρότερη εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, δείχνοντας ότι οι επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα όλο και περισσότερο ως ασφαλές μέρος για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους, παρά την έλλειψη επενδυτικής διαβάθμισης της χώρας. 

«Η εμπιστοσύνη αυξάνεται μετά την εκλογή μίας πιο φιλικής προς την αγορά κυβέρνησης τον Ιούλιο», σημειώνει το Bloomberg.

 
2494
Thumbnail

Τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων έξι εβδομάδων παρουσίασαν σήμερα, Τετάρτη τα κυριότερα ευρωπαϊκλά χρηματιστήρια καθώς οι ανησυχίες για την πρόοδο των σινοαμερικανικών εμπορικών συνομιλιών συνεχίζονται.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,41%  στις 403,82 μονάδες. Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι μεγαλύτεροι δείκτες, ο  κλάδος πρώτων υλών και οι τραπεζικές μετοχές.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,84%, στις 7.262,49 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 0,48% στις 13.158,14 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,25%, στις 5.894,03 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στοχρηματιστήριο του Μιλάνο, έκλεισε με μικρή άνοδο 0,10%, στις 23.351,78 μονάδες. Στη Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε με πτώση 0,37%, στις 9.225,40 μονάδες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι αν η Κίνα δεν πάει σε συμφωνία, θα αυξήσει τους δασμούς ακόμα περισσότερο. Τα σχόλια αυτά έγιναν μετά από τις αναφορές ότι το Πεκίνο είναι απαισιόδοξο για την επίτευξη της πρώτης φάσης της συμφωνία λόγω της άρνησης Τραμπ να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των δασμών.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, το Πεκίνο καταφέρθηκε χθες κατά των ΗΠΑ, μετά την ομόφωνη ψήφιση νομοσχεδίου από τη Γερουσία προς υποστήριξη των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

article 1