Ακολούθησαν οι πτώσεις στις αποδώσεις και των ελληνικών τίτλων

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη υποχώρησαν για άλλη μία συνεδρίαση, με τον 10ετή τίτλο της Γερμανίας να φθάνει σε νέα χαμηλά ιστορικά, με την αβεβαιότητα του Brexit και την πολιτική αναταραχή στην Ιταλία, να στρέφουν τους επενδυτές για άλλη μία συνεδρίαση στα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, όπως είναι τα ομόλογα και τα πολύτιμα μέταλλα.

Τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία που έδειξαν επιδείνωση των προοπτικών για την οικονομία της, ενίσχυσαν την αίσθηση ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει περιέλθει σε μία επιβραδυντική δίνη.

Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα του ινστιτούτου ZEW το οικονομικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών κατρακύλησε στο -44,1 τον Αύγουστο από -24,5 τον προηγούμενο μήνα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Οι οικονομολόγοι σε poll του Reuters είχαν προβλέψει μία υποχώρηση στο -28,5.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έκλεισε στο -0,613%, έχοντας σημειώσει νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ στο 0,619% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ η απόδοση του 30ετούς τίτλου, υποχώρησε 4 μονάδες βάσης, κοντά στο χαμηλό ρεκόρ που σημείωσε πρόσφατα.

Οι πιέσεις που δέχεται η παγκόσμια οικονομία και οι προσδοκίες για περισσότερα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες, οδηγούν προς τα κάτω τις αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως.

Επί της παρούσης 9 κρατικά 10ετή ομόλογα διαπραγματεύονται με αρνητική, με τη συνολική τους αξία να ανέρχεται στα περί τα 15 τρισ. δολάρια, ανέφερε ο οίκος Fitch σε ενημερωτικό σημείωμα τη Δευτέρα.

Οι αποδόσεις των κρατικών ιταλικών ομολόγων συνέχισαν την κάθοδο τους για 2η διαδοχική συνεδρίαση, υποχωρώντας έως και 7 μονάδες βάσης, μετά την πρόθεση του αρχηγού της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι να διαλύσει την κυβέρνηση συνασπισμού.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Στην ΗΔΑΤ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ακολούθησαν την πορεία των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, σε μία συνεδρίαση που ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 24 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου έπεσε στο 2,11% από 2,15% τη Δευτέρα, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund να κλείνει ελαφρώς στις 274 μονάδες βάσης.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις του 5ετούς ομολόγου και του καινούργιου 7ετούς, υποχωρώντας κατά 3 και 4 μονάδες βάσης αντίστοιχα, κατά μία μονάδα βάσης μειώθηκε η απόδοση του 3τούς.

naftemporiki.gr

 
2010
Thumbnail

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα πρακτικά από τη συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δεν έδειξε κανένα σημάδι εκτόνωσης των εμπορικών εντάσεων με την Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,55% στο άνοιγμα, με τις βιομηχανίες να ηγούνται των κερδών με άνοδο 0,9% καθώς οι περισσότεροι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύθηκαν σε θετικό έδαφος.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,52%, ο γερμανικός DAX 0,56% και ο γαλλικός CAC 40 0,77%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός κερδίζει 1,24% μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Κόντε και ο ισπανικός IBEX 35 0,82%.

Στην Ιταλία, τέλος στην κυβερνητική κρίση προσπαθεί να δώσει ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζο Ματαρέλα με τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει την υπερεπείγουσα οικονομική κατάσταση της χώρας. Ο Ματαρέλα ζήτησε από τον Κόντε να παραμείνει στη θέση του και να εκτελεί τα καθήκοντά του όσο θα συνεχίζονται οι συζητήσεις αυτές.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Οι συναντήσεις του προέδρου με τους πολιτικούς ηγέτες θα ξεκινήσουν αύριο στις 4 το απόγευμα, τοπική ώρα και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Ματαρέλα θα διαπιστώσει έτσι αν υπάρχει πολιτική βούληση για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η ταραχώδης έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει στο ραντάρ των επενδυτών, ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί τους ευρωπαίους ηγέτες ότι είναι «κάπως αρνητικοί», αλλά επανέφερε τις ελπίδες για την επίτευξη νέας συμφωνίας πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

article 1