Δεν ενθουσίασε η Fed - Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο, διολισθαίνει δολάριο και χρυσός

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με πρωταγωνιστές τον κλάδο της τεχνολογίας και συγκεκριμένα τη Microsoft, την AT&T, την AMD, για τις οποίες επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδόξία, καθώς αρχίζει νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων για τα εμπορικά. Παράλληλα, η αγορά δεν φαίνεται να έχει αποτιμήσει θετικά την χθεσινή απόφαση της Fed για μείωση των επιτοκίων, ενώ προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τη δήλωση του Πάουελ ότι «η κεντρική τράπεζα είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική αν η οικονομία επιδεινωθεί περαιτέρω».

>>>Ασιατικες Αγορές: Μετά τις μειώσεις της FED έρχεται η άνοδος<<<

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 27.210,47 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdasq σημειώνει άνοδο 0,60% στις 8.226,38 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται 0,33% υψηλότερα στις 3.016,72 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε χθες,  Τετάρτη, τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά εμφανίστηκε διχασμένη όσον αφορά τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής. Ειδικότερα, ενώ με βάση τη μέση πρόβλεψη τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα στο τρέχον επίπεδο ως το 2020, επτά από τους 17 αξιωματούχους βλέπουν μια ακόμα μείωση εντός του 2019. Στον αντίποδα, πέντε αξιωματούχοι βλέπουν άνοδο των επιτοκίων στο τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ, για σημαντική περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας προειδοποιεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με την ενδιάμεση έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Στην έκθεσή του, με τίτλο: «Προειδοποίηση: Έρχεται χαμηλή ανάπτυξη», ο ΟΟΣΑ έχει αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις που είχε κάνει τον Μάιο και πλέον εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα περιορισθεί από το 3,6% το 2018, στο 2,9% φέτος και το 3% το 2020, που είναι τα χαμηλότερα ποσοστά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, «με τους καθοδικούς κινδύνους να συνεχίζουν να αυξάνονται».

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,02% στα 58,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,46% στα 1.508,80 δολάρια ανά ουγγιά.

>>>Διαβάστε επίσης - Τράμπ: Αργησε να μειώσει τα επιτόκια η Fed<<<

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1057 δολάρια / ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει 1,6 βάσης στο 1,768%.

Από τις μετοχές  Microsoft σημειώνει άνοδο 2,5% στα 141 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

newmoney

 
3505
Thumbnail

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο άνω του 5% την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του μήνα, κλείνοντας τον καλύτερο μήνα στην ιστορία ως αύξηση της ζήτησης.

ad1mobile

Το αργό τύπου West Texas Intermediate, σημείο αναφοράς πετρελαίου των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε τον Μάιο με κέρδος 88%. Βλέποντας το ποσοστό από ιστορική σκοπιά, ο προηγούμενος καλύτερος μήνας για το αργό, ήταν ο Σεπτέμβριος του 1990, όταν κέρδισε 44,6%.

Ωστόσο οι αναλυτές σημειώνουν ότι το WTI στα 35 δολάρια ανά βαρέλι δεν είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε επισημαίνουν ότι έχουν ακόμα πριν ανακτήσουν τις παλιές τιμές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Πέμπτη έδειξαν ότι για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου, η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε στα 7,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη εβδομάδα.

ad2mobile

Την Παρασκευή το συμβόλαιο toy WTI σημείωσε άνοδο 1,78 δολάρια ή 5,28%, κλείνοντας στα 35,49 δολάρια ανά βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε 28 σεντς, ή 0,8%, διαπραγματευόμενο στα 35,01 δολάρια ανά βαρέλι.

Πηγή: Newmoney.gr

article 1