Πετρέλαιο: Κλείσιμο εβδομάδας με πτώση-Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για αύξησή τους.
 

Συνεχίσθηκε και σήμερα η πτώση του πετρελαίου με την τιμή του μπρεντ να πέφτει κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, καθώς τα lockdowns στην Ευρώπη για να ανακοπεί η δεύτερη έξαρση του κορωνοϊού προκαλούν ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης κι ενώ οι αγορές παραμένουν σε επιφυλακή καθώς η καταμέτρηση των ψήφων για τι προεδρικές εκλογές συνεχίζεται στις ΗΠΑ.

Η Ιταλία κατέγραψε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων την Πέμπτη και αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 120.276 στις ΗΠΑ, το δεύτερο συνεχόμενο ημερήσιο ρεκόρ καθώς η επιδημία εξαπλώνεται ραγδαίως σε ολόκληρη τη χώρα.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 2,9%, στα 39,74 δολάρια το βαρέλι, με αυτή του αργού να σημειώνει απώλειες 3,5% στα 37,42 δολάρια το βαρέλι.

Ακόμη κι έτσι το μπρεντ ολοκληρώνει την εβδομάδα με κέρδη 5,8% και το αργό με 4,3%, έχοντας υποχωρήσει κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

«Καθώς οι παράγοντες της αγοράς αναζητούν σαφήνεια αναφορικά με τις εκλογές, οι ανησυχίες για την ζήτηση εμφανίζονται για άλλη μία φορά στο προσκήνιο», δήλωσε ο Στέφεν Μπρένοκ της εταρείας εμπορίας πετρελαίου PVM.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν κέρδισε περισσότερο έδαφος έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στη Τζόρτζια και στην Πενσιλβάνια, πλησιάζοντας περισσότερο στο Λευκό Οίκο κι ενώ ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι εκλογές «εκλάπησαν» από αυτόν.

Η υποβάθμιση των προοπτικών για ένα μεγάλο δημοσιονομικό πακέτο στις ΗΠΑ επιβαρύνει επίσης στην αγορά.

«Οποιεσδήποτε ελπίδες για ένα τεράστιο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στις ΗΠΑ έχουν σχεδόν εξαφανιστεί», δήλωσε ο Τζέφρι Χάλεϊ της OANDA. «Η έξαρση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι πιθανό να προκαλέσει πλήγμα στην κατανάλωση».

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, η επονομαζόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+, ενδέχεται να καθυστερήσει να επιστρέψει 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως επιπλεόν προμηθείων τον Ιανουάριο, δεδομένης της ασθενέστερης ζήτησης από τα νέα lockdowns.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για αύξησή τους.

Πηγή: newmoney


 

 
5332