Πιέσεις σε ιταλικά και ελληνικά ομόλογα

H προσοχή στρέφεται στους οίκους S&P και DBRS, που ανακοινώνουν το βράδυ την «ετυμηγορία» τους για Ελλάδα και Ιταλία

Σε κλοιό πιέσεων ιταλικά και ελληνικά ομόλογα, με τις ανησυχίες για «χτύπημα» από τους οίκους αξιολόγησης, σε συνδυασμό με την απογοήτευση από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών να ωθούν προς τα πάνω το κόστος δανεισμού.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς «τσίμπησε» στο 2,36% με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 288 μονάδες βάσης. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διευρύνθηκε 9 μονάδες βάσης, στο 2,09%, με το spread έναντι του γερμανικού να «ανοίγει» κατά 17 μονάδες, στις 254,7 μονάδες βάσης. H προσοχή στρέφεται στους οίκους S&P και DBRS, που ανακοινώνουν το βράδυ την «ετυμηγορία» τους για Ελλάδα και Ιταλία.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Παρά τη συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης, δεν είναι ακόμη σαφείς οι λεπτομέρειες για το μέγεθος, χρονοδιάγραμμα και διάρθρωση του ταμείου.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το εάν το Ταμείο θα έχει τη δυνατότητα να χορηγεί οικονομική βοήθεια στις κυβερνήσεις ή απλά να τις δανειοδοτεί.

Πηγή: naftemporiki