Πτώση των τιμών του πετρελαίου, παρά την αρχική τους άνοδο

Η τιμή του μπρεντ απώλεσε 0,8% στα 44,64 δολάρια το βαρέλι

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε το πετρέλαιο παρά τα αρχικά κέρδη, καθώς οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στις ΗΠΑ για ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, όπως και για ανάκαμψη της ζήτησης στις ασιατικές αγορές, ατόνισαν.

Η τιμή του μπρεντ απώλεσε 0,8% στα 44,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού σημείωσε απώλειες 0,5% στα 41,73 δολάρια το βαρέλι.

Την Κυριακή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saudi Aramco Αμίν Νάσερ ανέφερε ότι η ζήτηση του πετρελαίου ανακάμπτει στην Ασία καθώς οι οικονομίες ανοίγουν σταδιακά.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Η κίνηση των επιβατικών αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού, μειώθηκε κατά 80% τον Ιούνιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, όμως ήταν σχεδόν διπλάσια από τα επίπεδα του Μαΐου.

Παράλληλα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι ενεργειακές εταιρείες έχουν αρχίσει να παίρνουν πίσω εκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς μετά την κατάρρευση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού είχαν ενοικιάσει αποθηκευτικούς χώρους για να εναποθέσουν την πλεονασματική τους παραγωγή, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας.

Πηγή: newmoney

 
5332