Η Κίνα ανακοίνωσε ότι και οι δύο χώρες (ΗΠΑ και Κίνα) θα άρουν σταδιακά τους επιπλέον δασμούς που έχουν επιβάλει

Μικρή πτώση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Wall Street σήμερα, Παρασκευή 8/11, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών για ανακωχή στην εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας.

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,28% στις 27.598,11 μονάδες, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχωρεί 0,13% στις 3.081,07 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,10% στις 8.425,74 μονάδες.

Την Πέμπτη η Κίνα ανακοίνωσε ότι και οι δύο χώρες θα άρουν σταδιακά τους επιπλέον δασμούς που έχουν επιβάλει.

Ωστόσο, δημοσίευμα του Reuters το οποίο ανέφερε ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου για τη συμφωνία αυτή φαίνεται να επηρέασε αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Έχουμε βρεθεί ξανά στο σημείο αυτό, όπου κάθε πληροφορία που βγαίνει από τον Λευκό Οίκο διαφέρει από αυτήν που βγαίνει από την Κίνα», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής οικονομολόγος της Raymond James. «Υπάρχει νευρικότητα εξαιτίας αυτών των αντικρουόμενων μηνυμάτων. Μετά τα κέρδη που έχουμε δει ως τώρα, λίγη μεταβλητότητα είναι αναμενόμενη», πρόσθεσε.

Ο S&P 500 οδεύει για την καλύτερη χρονιά του από το 2013, ενώ οι Nasdaq και Dow Jones καταγράφουν σημαντικά  κέρδη για το 2019 μετά τις περσινές απώλειες.

Από τις 430 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ως τώρα, περίπου τα τρία τέταρτα έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walt Disney ενισχύεται 4,21% στα 138,70 δολάρια, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο $1,07 έναντι εκτίμησης για 95 σεντς. Τα έσοδά της  ανήλθαν στα $19,1 δισ. από 19,04 δισ. που αναμένονταν.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό  αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,19% στα 55,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,06% στα 1.465,40 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο ως προς την στερλίνα. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται σε 1,1023 δολάρια ανά ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται πέντε μονάδες χαμηλότερα, στο 1,917%.

 
3529
Thumbnail

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των τριών εβδομάδων έκλεισε η τιμή του χρυσού.

ad1mobile

Οι επενδυτές αγνόησαν την κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ και εστίασαν κυρίως στις ελπίδες για παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας και οικονομική ανάκαμψη, σημειώνουν οι αναλυτές.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

ad2mobile

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, έχασε 29,20 δολάρια ή 1,7% στα 1.704,80 δολ. ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό συμβόλαιο να σημειώνει την τρίτη διαδοχική του πτώση. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 11 Μαΐου.

Πηγή: newmoney

article 1