Πτωτικά ξεκινά την εβδομάδα το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε απώλειες σε ποσοστό 0,72%, κλείνοντας στις 65,08 μονάδες

Πτωτικά ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο, ωθούμενο καθοδικά κυρίως από τις απώλειες στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου.
 
Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε απώλειες σε ποσοστό 0,72%, κλείνοντας στις 65,08 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε στις 39,12 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 0,74%, σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<
 
H συνεδρία ξεκίνησε σε ελαφρώς ανοδικό κλίμα με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται στην πρώτη ώρα να διατηρείται σε θετικό πρόσημο. Στη συνέχεια ωστόσο, το Χρηματιστήριο εισήλθε σε πτωτική πορεία, η οποία στην χαμηλότερη τιμή της υποχώρησε στις 64,77 μονάδες, παρουσιάζοντας ενδοσυνεδριακές απώλειες 1,2%. Ωστόσο, το τελευταίο ημίωρο, ο Γενικός Δείκτης επανήλθε στα επίπεδα των 65 μονάδων, περιορίζοντας, στο κλείσιμο, τις απώλειες στο 0,72%.
 
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, μόνο ο τομέας των Ξενοδοχείων παρουσίασε κέρδη με άνοδο 0,74%. Ζημιές παρουσίασαν η Εναλλακτική Αγορά με 0,97% και η Κύρια Αγορά με 0,37%, ενώ οι Επενδυτικές Εταιρείες δεν παρουσίασαν μεταβολή.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €73.746 (πτώση 2,43% - τιμή κλεισίματος €1,28). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €26.867 (πτώση 3,85% - τιμή κλεισίματος €2,00), της Petrolina (Holdings) με €15.202 (πτώση 0,99% - τιμή κλεισίματος €1,00) και της Logicom με €7.782 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,26) και της Ελληνικής Τράπεζας με €2.540 (άνοδος 0,23% - τιμή κλεισίματος €0,85).

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τρεις κινήθηκαν ανοδικά, τέσσερις πτωτικά και τρεις παρέμεινα αμετάβλητες.

(ΚΥΠΕ)
 

 
3695
Thumbnail

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τους καταναλωτές να μείνουν στο σπίτι, οι πελάτες της Airbnb ακύρωσαν κρατήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και η εταιρεία απολύει 1.900 υπαλλήλους και ανέβαλε την αίτησή της για είσοδο στο χρηματιστήριο.

ad1mobile

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, προς έκπληξη της εταιρείας, οι κρατήσεις έχουν αρχίσει να αυξάνουν  – και η Airbnb είναι τώρα σε καλό δρόμο για να κάνει περισσότερες συμφωνίες το 2020 από ό,τι έκανε το προηγούμενο έτος, λέει ο CEO, Brian Chesky.

Μεταξύ τέλους Μαρτίου και αρχών Ιουνίου, η Airbnb είχε περισσότερες κρατήσεις στις ΗΠΑ από ό,τι την ίδια περίοδο το 2019 και θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεπεράσει τις αρχικές της προσδοκίες, λέει ο Chesky. «Δεν ανακάμψαμε πλήρως, αλλά ανακάμπτουμε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φανταζόταν κανένας από εμάς. Είμαστε πιο πάνω από εκεί που ήμασταν πέρυσι και θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη υψηλότερα από αυτά που είχαμε προβλέψει πριν από τον COVID».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μέχρι στιγμής, ο Chesky προσθέτει ότι υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι. «Μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένα μοντέλο το οποίο ούτε εμείς, ούτε τραπεζίτες με τους οποίους συνεργαστήκαμε, είχε προβλέψει τέτοια ανάκαμψη, όπως συμβαίνει φέτος, πόσο μάλλον στις αρχές Ιουνίου», λέει. «Έχει ξεπεράσει σχεδόν όλα όσα περιμέναμε».

Η Airbnb είχε προγραμματίσει να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά το 2020 στις 31 Μαρτίου, λέει ο Chesky. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει την αίτησή καθώς βυθίστηκε σε κρίση, αντλώντας αντ’ αυτού 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δανεισμό και χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων τον Απρίλιο, μειώνοντας την χρηματιστηριακή της αποτίμηση.

Τώρα, όμως, με τις δουλειές σε άνοδο, ο Chesky πιστεύει ότι μια δημόσια προσφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα στο τραπέζι για το 2020.

ad2mobile

«Σε αυτό το σημείο μπορώ να σας πω ότι δεν δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε φέτος, αλλά δεν το αποκλείουμε καθόλου», λέει. «Και κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα που η ανάκαμψη είναι ισχυρότερη, η αγορά είναι πιο σταθερή, κερδίζουμε περισσότερες επιλογές … Άρα το θέμα είναι, πότε είναι έτοιμος ο κόσμος για εμάς».

fortunegreece.com

article 1