Πτωτική τάση στις ευρωαγορές την Παρασκευή (24/9)

«Περιορισμένες» οι επιπτώσεις της κρίσης χρέους της Evergrande

Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν χαμηλότερα την Παρασκευή, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τον υπερχρεωμένο κινεζικό όμιλο ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande Group στον απόηχο των προειδοποιήσεων των κινεζικών αρχών για μια πιθανή κατάρρευση του ομίλου.

Ο βρετανικός FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει υψηλότερα κατά 2 μονάδες στις 7.077 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατά 10 μονάδες στις 15.650 μονάδες και ο γαλλικός CAC κατά 1 μονάδα στις 6.698 μονάδες, σύμφωνα με την IG.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι κινεζικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους τοπικούς αξιωματούχους για μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Evergrande – και αν αυτό συμβεί – αν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους τόκους ομόλογο εκφρασμένο σε δολ. ΗΠΑ που έπρεπε να καταβληθούν την Πέμπτη.

Σε αποκλειστική συνέντευξή της την Πέμπτη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στο CNBC ότι πιστεύει ότι η άμεση έκθεση της Ευρώπης στην ταλαιπωρημένη κινεζική εταιρεία ακινήτων Evergrande θα είναι “περιορισμένη”.

Στη Μεγάλη Βρετανία, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική και υποβάθμισε τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό έγινε μετά την επισήμανση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη ότι δεν βλέπει επικείμενη αναδίπλωση της νομισματικής τόνωσης που στήριξε την οικονομία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή: newmoney

 
5439
Thumbnail