Σε ιστορικά χαμηλά τα ελληνικά ομόλογα

Το ελληνικό 10ετές καταγράφει για πρώτη φορά πτώση στο επίπεδο του 1,14%

Σε ιστορικά χαμηλά υποχωρούν οι αποδόσεις του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του καταγράφει πτώση στο επίπεδο του 1,14%, ενώ λίγες μέρες μετά τη μεγάλη δημοπρασία όπου το ελληνικό δημόσιο άντλησε 2.5 δισ. ευρώ, το 15ετές ομόλογο υποχωρεί στο 1.55%.

Το καλό κλίμα της ελληνικής οικονομίας, εκτός από την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Fitch και την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές με το 15ετές ομόλογο, έρχεται να ενισχύσουν και οι τοποθετήσεις, τόσο της ισχυρής κυρίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και οι αναφορές του Ευρωπαίου Επιτρόπου επί των Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Συγκεκριμένα η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην οικονομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι τα ελληνικά ομόλογα θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παράλληλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι άνοιξε το ενδεχόμενο μείωσης των πλεονασμάτων σημειώνοντας ότι η ελληνική οικονομία πληρεί τις προϋποθέσεις για μία καλή 5η αξιολόγηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μία διαδικασία να ξανασυζητηθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων.

Πηγή: newmoney
 

 
5141