Σε υψηλό 5 μηνών το πετρέλαιο - Ανακάμπτει η ζήτηση στις ΗΠΑ

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειωθεί

Σε υψηλό 5 μηνών αναρριχήθηκε σήμερα το πετρέλαιο μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν περισσότερο από ότι περίμεναν οι αναλυτές, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η ζήτηση καυσίμων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να αντέξει την πανδημία του κορωνοϊού.

>>> Διαβάστε επίσης: Έντονη ανησυχία Υπ. Υγείας - Θετικό κρούσμα είχε 65 στενές επαφές <<<

Η τιμή του μπρεντ σημείωσε άνοδο 2,2%, στα 45,50 δολάρια το βαρέλι μετά την πτώση περίπου 1% την Τρίτη, ενώ αυτή του αργού ενισχύθηκε 2.7%, στα 42,76 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει 0,8% την προηγούμενη συνεδρίαση.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για μείωση 2,9 εκατ. βαρελιών.

«Η μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, η τρίτη σημαντική εβδομαδιαία πτώση στη σειρά, στήριξε τις τιμές σήμερα», δήλωσε ο Τζέφρι Χάλεϊ Halley, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA.

Η πτωτική αναθεώρηση στην βασική πρόβλεψη για την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ για αυτό το έτος, προσέφερε επίσης στήριξη στις τιμές.

>>> Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για τα 14 νέα κρούσματα <<<

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειωθεί κατά 990.000 βαρέλια ημερησίως φέτος στα 11,26 εκατ. βαρέλια την ημέρα, έναντι μείωσης της τάξης των 600.000 βαρελιών ημερησίως των εκτιμήσεων τον περασμένο μήνα.

Στην Ινδία, η κατανάλωση ραφιναρισμένων καυσίμων διαμορφώθηκε στους 15,68 εκατομμύρια τόνους τον Ιούλιο, μειωμένη κατά 11,7% σε ετήσια βάση και 3,5% χαμηλότερα από τα επίπεδα του Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της χώρας.

Πηγή: Newmoney.gr

 
4078
Thumbnail