Σημαντική πτώση στην Ασία – «Βουτιά» στην Κίνα

Η αύξηση του απολογισμού των νεκρών από τον φονικό κοροναϊό φοβίζει τους επενδυτές

Στο κόκκινο οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία με τη σκυτάλη των απωλειών στην Κίνα που έφτασε να χάνει 3,5%, καθώς η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που προκαλεί πνευμονία και η αύξηση του αριθμού των νεκρών τρομάζoυν τους επενδυτές.

Ο κινεζικός Shanghai composite έχασε 2,75% στις 2.976.53 μονάδες, ενώ ο Shenzhen component υποχώρησε ακόμα περισσότερο, κατά 3,52% και έκλεισε στις 10.681,90 μονάδες. Ο Shenzhen composite έχασε 3,451% και έκλεισε στις 1.756.82 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 1,84%.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Χθες οι κινεζικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα την πόλη Ουχάν στην επαρχία Χουμπέι, που φαίνεται να αποτελεί την εστία του κοροναϊού, ενώ εντείνουν και τα μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωσή του, δεδομένου ότι το ξέσπασμα του ιού συνέπεσε με την εορταστική περίοδο για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος που ξεκινά το Σάββατο και αναμένεται ότι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν για τις γιορτές.

Ο στρατηγικός αναλυτής της Independent Strategy, David Roche, ανέφερε στο CNBC ότι η κατάσταση είναι προς το παρόν «βλέποντας και κάνοντας». «Θα περιμένουμε να περάσουν οι εορτασμοί για το νέο σεληνιακό έτος. Τότε θα έχουμε μια πολύ σαφέστερη εικόνα για τη θνησιμότητα, τον βαθμό και την ταχύτητα εξάπλωσης αυτού του ιού».

Στο Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 0,98% για να κλείσει στις 23.795.44 μονάδες ενώ ο Topix έκλεισε με πτώση 0,78% στις 1.730,50 μονάδες. Στο μεταξύ, οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν 6,3% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο και κατέγραψαν πτώση για 13ο συνεχόμενο μήνα. Ωστόσο, οι παραγγελίες προς την Κίνα αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε 10 μήνες. Οι προβλέψεις οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρότερη πτώση της τάξης του 4,2%.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έχασε 0,93% και έκλεισε στις 2.246.13 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX σημείωσε απώλειες 0,63% στις 7.088 μονάδες.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας υποχώρησε κατά 1,02%.

Πηγή: Newmoney.gr

 
5639