Στα κόκκινα η Wall Street - Eπίκεντρο τα στοιχεία για την ανεργία

Τα στοιχεία ωστόσο είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με τα αντίστοιχα της Κίνας

Με το αριστερό μπήκαν στη σημερινή (16/7) συνεδρίαση οι 3 βασικοί χρημαστιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τη χθεσινή αισιοδοξία από τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου της Moderna να ατονεί.
Το αμερικανικό χρηματιστήριο ακολούθησε τη γενικευμένη πτωτική τάση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μία ημέρα όπου τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης προμήνυαν κάτι τέτοιο.

Ειδικότερα οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο έτρεξαν με ρυθμό 7,5% τον Ιούνιο, έναντι του ρεκόρ του αναθεωρημένου 18,2% τον Μάιο, υποδεικνύοντας επιβράδυνση.

Τα στοιχεία ωστόσο είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με τα αντίστοιχα της Κίνας, με τις λιανικές πωλήσεις συρρικώνθηκαν κατά 1,8% τον περασμένο μήνα, στη χώρα που σημειωτέον ήταν η πρώτη η οποία διέφυγε από τις συμπληγάδες του κορωνοϊού, κάνοντας restart της οικονομοίας της.

Επιπρόσθετα οι αιτήσεις για επιδόματα εργασίας μειώθηκαν κατά μόλις 10.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουνίου η μικρότερη μείωση από τον περασμένο Μάρτιο.

>>>Διαβάστε ακόμη: «Αυξάνεστε και πληθύνεστε» - €7,700 επίδομα - Πότε το δικαιούστε

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν στις 1,3 εκατ. από 1,31 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και έναντι εκτιμήσεων για αιτήσεις 1,25 εκατ. των αναλυτών του Bloomberg.

Το σύνολο των ανέργων την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου υποχώρησε στα 17,3 εκατ., σε σύγκριση με την ενδιάμεση εκτίμηση των 17,5 εκατ.

Πέριξ του -0,70% κινούνται οι Dow Jones και S&P 500, περισσότερο από 1% χάνει ο Nasdaq.

Παράλληλα οι Morgan Stanley και Bank of America ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου για το β΄ τρίμηνο του 2020, εντούτοις δεν βοήθησαν στο ελάχιστο να αναστραφεί το σημερινό αρνητικό κλίμα.

newmoney.gr

 
7353