Στάση αναμονής με ήπια άνοδο στην Ασία ενόψει πληθωρισμού ΗΠΑ

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Δεκέμβριο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει την Fed στο συμπέρασμα ότι οι αυξήσεις επιτοκίων συνέτειναν στην αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων

Μικρές μεταβολές καταγράφηκαν στις αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στη μέρα. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Δεκέμβριο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει την Fed στο συμπέρασμα ότι οι αυξήσεις επιτοκίων συνέτειναν στην αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο ενισχυόμενος κατά 1,2%, μετά τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο Νοεμβρίου.

Στο Τόκιο ο Nikkei σημείωσε οριακή άνοδο 0,01%, ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,34%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi με κέρδη 0,24%, ενώ ο τεχνολογικός Kosdaq υποχώρησε οριακά.

Στο Χονγκ Κονγκ ο  Hang Seng με απώλειες 0,26%, ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα ο  Shanghai Composite σημείωσε μικρή άνοδο 0,05%. Ο ΔΤΚ της Κίνας αυξήθηκε 1,8% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες στην Wall Street. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones περιμένουν ότι ο πληθωρισμός θα δείξει πως οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,1% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο.

newmoney.gr