Σταθεροποιήθηκε ο χρυσός, μετά το μεγαλύτερο sell-off σε 7 χρόνια

Το πολύτιμο μέταλλο έχει κερδίσει 27,2% μέχρι στιγμής φέτος καθώς οι επενδυτές το προτιμούν ως αντιστάθμιση

Προσπάθειες να ανακάμψει από τις βαριές απώλειες της Τρίτης κατέβαλε ο χρυσός, ωστόσο παρέμεινε περίπου στα ίδια επίπεδα με χθες, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά 20,4% το β΄ τρίμηνο -η μεγαλύτερη συρρίκνωση που έχει καταγράψει ποτέ ανεπτυγμένη οικονομία-, τροφοδότησε εκ νέου φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

>>> Διαβάστε επίσης: Έντονη ανησυχία Υπ. Υγείας - Θετικό κρούσμα είχε 65 στενές επαφές <<<

Η τιμή σποτ του χρυσού κινήθηκε πέριξ των 1.945,50 δολάρια η ουγκιά, μία ημέρα μετά το μεγαλύτερο sell-off του πολύτιμου μετάλλου σε 7 χρόνια.

«Ο χρυσός παρουσίασε έντονη μεταβλητότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις. Οι προοπτικές παραμένουν θετικές και κατ’ επέκταση, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι δημιούργησε την ευκαιρία για εκείνους που ίσως έχασαν το πρόσφατο ράλι να επιστρέψουν στην αγορά», αναφέρει ο ανεξάρτητος αναλυτής Ρος Νόρμαν.

«Ο συνωστισμός έχει υποχωρήσει από την αγορά χρυσού και επί του παρόντος συντελείται μία θεμελιώδης διόρθωση της τιμής», δήλωσε ο αναλυτής της IG Markets, Κάιλ Ρόντα.

>>> Διαβάστε επίσης: Όλες οι πληροφορίες για τα 14 νέα κρούσματα <<<

Το πολύτιμο μέταλλο έχει κερδίσει 27,2% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς οι επενδυτές το προτιμούν ως αντιστάθμιση, με τις κεντρικές τράπεζες να εκχέουν την παγκόσμια οικονομία με ρευστότητα για να επουλώσουν τη ζημιά από την παγκόσμια ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια συγκράτηση της τιμής στο εγγύς μέλλον, ωστόσο οι θεμελιώδεις παράγοντες που ωθούν το μέταλλο υψηλότερα παραμένουν», υπογραμμίζει ο αναλυτής στην FXTM Λάκμαν Οτουνούγκα.

Πηγή: Newmoney.gr

 
4078
Thumbnail