Το αμερικανικό αργό αυξάνεται κατά 1,13% ή 60 σεντς στα 53,86 δολ/βαρέλι

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα διατηρήσουν τη συγκράτηση της προμήθειας μαύρου χρυσού, ώστε να αποτραπούν οι αναταράξεις στις τιμές, εν μέσω μιας ευρείας οικονομικής επιβράδυνσης που πλήττει τη ζήτηση για καύσιμα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ σημειώνει άνοδο 0,72% ή κατά 44 σεντς, στα 62,74 δολ/βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό αυξάνεται κατά 1,13% ή 60 σεντς στα 53,86 δολ/βαρέλι.

Οι τιμές υποχώρησαν κατά 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση ενώ τα futures του αργού έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 20% από τα υψηλά του 2019 που έφτασαν στα τέλη Απριλίου, καθώς η οικονομική επιβράδυνση είχε συνέπειες στην κατανάλωση.

Χθες Δευτέρα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να υποστηρίξει την παράταση των περικοπών στην παραγωγή που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο, προειδοποιώντας ότι οι τιμές του πετρελαίου ίσως υποχωρήσουν και στα 30 δολ/βαρέλι αν οι προμηθευτές ρίξουν στην αγορά υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αργού.

Newmoney

 
3505
Thumbnail

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο άνω του 5% την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του μήνα, κλείνοντας τον καλύτερο μήνα στην ιστορία ως αύξηση της ζήτησης.

ad1mobile

Το αργό τύπου West Texas Intermediate, σημείο αναφοράς πετρελαίου των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε τον Μάιο με κέρδος 88%. Βλέποντας το ποσοστό από ιστορική σκοπιά, ο προηγούμενος καλύτερος μήνας για το αργό, ήταν ο Σεπτέμβριος του 1990, όταν κέρδισε 44,6%.

Ωστόσο οι αναλυτές σημειώνουν ότι το WTI στα 35 δολάρια ανά βαρέλι δεν είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε επισημαίνουν ότι έχουν ακόμα πριν ανακτήσουν τις παλιές τιμές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Πέμπτη έδειξαν ότι για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου, η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε στα 7,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη εβδομάδα.

ad2mobile

Την Παρασκευή το συμβόλαιο toy WTI σημείωσε άνοδο 1,78 δολάρια ή 5,28%, κλείνοντας στα 35,49 δολάρια ανά βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε 28 σεντς, ή 0,8%, διαπραγματευόμενο στα 35,01 δολάρια ανά βαρέλι.

Πηγή: Newmoney.gr

article 1