Σταθεροποιητικές τάσεις στο ΧΑΚ την Πέμπτη 

Ο Γενικός Δείκτης τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 66,56 μονάδες

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό του Δείκτη στις 12:49 να σημειώνει αμελητέα άνοδο 0,05% και να διαμορφώνεται στις 66,56 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 39,88 μονάδες, σημειώνοντας αμελητέα άνοδο σε ποσοστό 0,05%. Ο ημερήσιος όγκος των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €22.013,44.
 
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, οριακή πτώση καταγράφει η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,05%, ενώ πτώση καταγράφουν οι Επενδυτικές σε ποσοστό 0,37%. Άνοδο σε ποσοστό 0,26% καταγράφει η Εναλλακτική αγορά, ενώ τα Ξενοδοχεία παραμένουν χωρίς μεταβολή.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 8.464 ευρώ (πτώση 0,47%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με 6.811 ευρώ (άνοδος 0,78%), της Frou-Frou με 2.361 ευρώ (πτώση 0,85%), της Petrolina με 2.240 ευρώ (άνοδος 0,90%) και της Δήμητρας Επενδυτικής με 677 ευρώ (χωρίς μεταβολή).
 
Από τις μετοχές που πραγματοποιούν συναλλαγές 4 κινούνται ανοδικά, 3 πτωτικά, ενώ 5 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίζεται στις 26.

 
1408
Thumbnail

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση μίας από τις χειρότερες εβδομάδες του έτους και έπειτα από τις μαζικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Οι αγορές συνεχίζουν να κινούνται σε ρυθμούς εμπορικού πολέμου, με τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προέβλεψε γρήγορο τέλος στην αντιπαράθεση με την Κίνα, να συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος και στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών. Όμως ο αρχικός ενθουσιασμός και τα κέρδη πάνω από 1% γρήγορα μετριάσθηκαν, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για κλιμάκωση των εντάσεων και από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,56%, σε εβδομαδιαία βάση όμως κατέγραψε απώλειες. Ο Μάιος ήταν μήνας απωλειών για τις ευρωπαϊκές μετοχές, για πρώτη φορά έπειτα από τις μαζικές ρευστοποιήσεις τον Δεκέμβριο του 2018.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

 

Με άνοδο έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον DAX της Φραγκφούρτης να ενισχύεται 0,43% και τον CAC 40 του Παρισιού να καταγράφει κέρδη 0,67%. Άνοδος 0,65% και για τον FTSE 100 του Λονδίνου, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει τις εξαγγελίες Μέι περί παραίτησης.

ad2mobile

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ξεχώρισε ο FTSE MIB του Μιλάνου, με κέρδη 1,20%, χάρη στις καθησυχαστικές δηλώσεις Σαλβίνι ότι δεν επιθυμεί εκτόξευση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της Ιταλίας.

naftemporiki.gr

article 1