Στο 1,73% υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα - Αυξημένο ενδιαφέρον στο Roadshow ΧΑ στο Λονδίνο

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, σπάνε κάθε μέρα και νέο φράγμα από την αρχή της εβδομάδας.
Την Πέμπτη, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται στο ιστορικό χαμηλό του 1,37%, ενώ το ελληνικό 5ετές κινείται στο 0,74%.

Το ράλι των ελληνικών τίτλων πυροδοτήθηκε τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας απέστειλε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Την Τετάρτη, η Ελλάδα επέστρέψε στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών, με τη χώρα μας να έχει πάνω από 560 ραντεβού με 134 διαχειριστές από 100 funds στο διήμερο συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.
Σήμερα, ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης μιλώντας στο Bloomberg ανέφερε πως η άνοδος του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι δικαιολογημένη και πρόσθεσε ότι τα επιτόκια των ομολόγων του Δημοσίου και τα ελληνικά εταιρικά ομόλογα μειώνονται ταχύτατα.

Στο διήμερο Roadshow  που οργανώνει το Χ.Α. στο Λονδίνο διαπιστώνεται επανάκαμψη μεγάλων funds έπειτα από χρόνια, τα οποία μάλιστα δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες.

 
7353