Συνεχίζει ανοδικά και την Πέμπτη το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει αύξηση της τάξεως του 1,34% παραμένοντας πάνω από τις 72 μονάδες

Ανοδικά κινείται και την Πέμπτη το Χρηματιστήριο με τον Γενικό του Δείκτη (στις 12:47) να βρίσκεται στις 72,56 μονάδες και να παρουσιάζει άνοδο 1,34%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySΕ 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 43,60 μονάδες, καταγράφοντας επίσης άνοδο, σε ποσοστό 1,32%. Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα €184.633. 

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη καταγράφει η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 1,84%. Χωρίς μεταβολή παραμένουν οι Επενδυτικές και τα Ξενοδοχεία, ενώ πτώση 0,44% παρουσιάζει η Εναλλακτική Αγορά.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών €100.451 (άνοδος 4,46%). Ακολουθούν οι μετοχές της CPI Holdings με €46.110 (χωρίς μεταβολή), της Prochoice Group €20.000, της Ελληνικής Τράπεζας με €10.751 (άνοδος 1,12%) και της Petrolina με €3.595 (πτώση 1,83%).

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, τρεις κινούνται ανοδικά, τέσσερις πτωτικά και πέντε παραμένουν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίζεται σε 49.

ΚΥΠΕ - Ήβη Μιτσίδου Phillips

 
1745
Thumbnail

Μπορεί να ξεκίνησε με ρεκόρ τη συνεδρίαση αλλά μετά τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο δείκτης Dow Jones «πάλευε», μάταια, όπως αποδείχθηκε, να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο δείκτης έπεσε κατά 21 μονάδες αμέσως μετά την δήλωση του Τραμπ ότι οι δύο χώρες έχουν «πολύ δρόμο ακόμα» για τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλλουν επιπλέον δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 325 δισ. δολαρίων «αν το θελήσουμε».

Ο S&P 500 και ο Nasdaq επίσης έπεσαν μετά τα σχόλια του Τραμπ κατά 0,4% και 0,5% αντίστοιχα.

Ο Dow Jones αμφιταλαντεύονταν μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης μεταξύ απωλειών και στασιμότητας για να κλείσει τελικά με οριακές απώλειες κατά 0,09% στις 27.335 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,34%
στις 3.004 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,43% στις 8.222 μονάδες.

Σημειώνεται ότι, τα σχόλια του Τραμπ έγιναν μετά τη συμφωνία των δύο κλιμακίων -των ΗΠΑ και της Κίνας- να αποκλιμακώσουν τις εμπορικές εντάσεις σε μια προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει δασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων η μία στην άλλη και ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος έχει προκαλέσει ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

Το ερώτημα σύμφωνα με τους αναλυτές είναι το εάν η εμπορική αβεβαιότητα θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δαπάνες και τις επενδύσεις τους αρκετά ώστε αυτό να έχει αντίκτυπο στα κέρδη τους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, με τις μετοχές της να σημειώνουν άνοδο κατά 1%.

Τα αποτελέσματα του J.P. Morgan Chase υπερέβησαν επίσης τις εκτιμήσεις και η μετοχή της κατέγραψε άνοδο σχεδόν 1%. Η Johnson & Johnson, ωστόσο, υποχώρησε κατά 1,5%, παρά το γεγονός ότι σημείωσε αύξηση κερδών κατά 42% το προηγούμενο τρίμηνο.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

article 1