Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στην Fed

Άνοδος για τις μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών - Πτώση για τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν οι συναλλαγές την Τετάρτη στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν νέα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ αλλά τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5% κατά την έναρξη των συναλλαγών με τις μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών να προσθέτουν 1,2% ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 1,8%.

Την Τρίτη, οι αγορές έκλεισαν με άνοδο με «καύσιμο» τις τράπεζες και τις φαρμακοβιομηχανίες.

>>> Διαβάστε επίσης: Άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια – Στο +2,6% το Χονγκ Κονγκ <<<

Στη Γαλλία κάμψη κατέγραψε ο πληθωρισμός για τον Δεκέμβριο του 2022, σε ένα σημάδια αποκλιμάκωσης των υψηλών τιμών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής αρχής της χώρας (Insee), ο ετήσιος πληθωρισμός -εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκή Ένωσης- διαμορφώθηκε στο 6,7% έναντι 7,1% τον Νοέμβριο.

Στο υπόλοιπο ταμπλό τώρα, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,61% στις 14.268,61 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,77% στις 6.674,57 μονάδες. Στη Βρετανία ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει μικρή άνοδο της τάξης του 0,17% στις 7.565,62 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE στο Μιλάνο κερδίζει 0,43%.

Πηγή: Newmoney.gr

 
7354