Θετικό πρόσημο στα ασιατικά χρηματιστήρια

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite 0,1%

Σε θετικό έδαφος  κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ράλι της Wall Street και στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ για νέες αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,9% στις 26.890,97 μονάδες μετά τα στοιχεία για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας που έδειξαν συρρίκνωση κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε στο α΄ τρίμηνο του έτους καθώς οι περιορισμοί για την πανδημία επηρέασαν αρνητικά τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα συρρικνώθηκε 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι της συρρίκνωσης 0,4% που αναμενόταν από οικονομολόγους.

Η οικονομία συρρικνώθηκε 1% σε ετήσια βάση. Στο α΄ τρίμηνο οι εξαγωγές αυξήθηκαν 1,1% από το προηγούμενο τρίμηνο, επιβράδυνση εξαιτίας των συνεχιζόμενων ελλείψεων στις προμήθειες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 1%. Πάνω από 1% η άνοδος για τους δείκτες σε Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη.

newmoney.gr

 
6585