Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές Ασίας πλην Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,15%

Κέρδη σημειώθηκαν στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αντιδρούν σε μια σειρά οικονομικών στοιχείων σημαντικών οικονομιών, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσαν άνοδο με τον Shanghai composit να ενισχύεται κατά 0,60%. Ο Shenzhen component ενισχυόταν νωρίτερα κατά 1,01% και ο Shenzhen composite κατά 1,05%.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αντιθέτως υποχωρεί οριακά κατά 0,03% μετά από ακόμα ένα Σαββατοκύριακο ταραχών στην πόλη.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei σημείωσε άνοδο 0,56% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,74%. Η μετοχή της Nissan υποχώρησε πάνω από 0,3% μετά τις αναφορές ότι ο CEO, Hiroto Saikawa, εξέφρασε την επιθυμία του να παραιτηθεί.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με άνοδο 0,52%. Η μετοχή της SK Hynix έκανε άλμα πάνω από 2%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με οριακή άνοδο 0,01%. Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές Ασίας πλην Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,15%.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 
3505
Thumbnail

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο άνω του 5% την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του μήνα, κλείνοντας τον καλύτερο μήνα στην ιστορία ως αύξηση της ζήτησης.

ad1mobile

Το αργό τύπου West Texas Intermediate, σημείο αναφοράς πετρελαίου των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε τον Μάιο με κέρδος 88%. Βλέποντας το ποσοστό από ιστορική σκοπιά, ο προηγούμενος καλύτερος μήνας για το αργό, ήταν ο Σεπτέμβριος του 1990, όταν κέρδισε 44,6%.

Ωστόσο οι αναλυτές σημειώνουν ότι το WTI στα 35 δολάρια ανά βαρέλι δεν είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε επισημαίνουν ότι έχουν ακόμα πριν ανακτήσουν τις παλιές τιμές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Πέμπτη έδειξαν ότι για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου, η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε στα 7,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη εβδομάδα.

ad2mobile

Την Παρασκευή το συμβόλαιο toy WTI σημείωσε άνοδο 1,78 δολάρια ή 5,28%, κλείνοντας στα 35,49 δολάρια ανά βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε 28 σεντς, ή 0,8%, διαπραγματευόμενο στα 35,01 δολάρια ανά βαρέλι.

Πηγή: Newmoney.gr

article 1