Τρίτη ημέρα απωλειών για τον χρυσό

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ο χρυσός

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ο χρυσός καθώς η ενίσχυση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα λίγο πριν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, άμβλυνε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου. 

Η ραγδαία άνοδος των πληθωριστικών πιέσεων τους τελευταίους μήνες έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve δεν θα αργήσει να ξεκινήσει τον δημόσιο διάλογο για τον περιορισμών των μαζικών αγορών που πραγματοποιεί στα κρατικά ομόλογα. Αυτό σταδιακά θα ανοίξει τον δρόμο και για μια αύξηση των επιτοκίων, ενδεχομένως νωρίτερα και από το 2024. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι επενδυτές περιμένουν την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας αύριο για νέα στοιχεία όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της Fed. 

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 9,50 δολ. ή 0,5% και έκλεισε στα 1,856,40 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου για το πολύτιμο μέταλλο. 

Το ασήμι Ιουλίου επίσης υποχώρησε κατά 35 cents ή 1,2% στα 27,69 δολ. ανά ουγγιά.

Τα πολύτιμα μέταλλα έχουν βρεθεί υπό πίεση αυτή την εβδομάδα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων κερδίζουν έδαφος, με την απόδοση στο 10ετές κοντά στο 1,51% την Τρίτη.

Ο χαλκός Ιουλίου στο μεταξύ κατρακύλησε 4,3% στα 4,33 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου έχασε 1,4% στα 1.148,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έκλεισε με μικρά κέρδη 0,3% στα 2.764,80 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: Capital.gr

 
5127