Κοντά σε ιστορικά ρεκόρ Nasdaq και S&P 500 - Άνοδος για χρυσό και πετρέλαιο

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι μετοχές  στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και σήμερα, Πέμπτη,  διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη που οδήγησαν τον Nasdaq σε επίπεδα-ρεκόρ και τον S&P 500 να ξεπεράσει για πρώτη φορά – ενδοσυνεδριακά –  το όριο των  3.000 μονάδων.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,51% στο επίπεδο των 26.998,32 μονάδων. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,20% στο επίπεδο των 8.219,24 μονάδων. Ο ευρύτερος δείκλτης S&P 500  στις 27.001 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,2% στις 8.219 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,22% και διαμορφώνεται στις 2.998,42 μονάδες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Tα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου της Ομπσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ,  που δημοσιεύθηκαν χθες,  Τετάρτη, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της  έκριναν ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αβεβαιότητες και ο κίνδυνος χειροτέρευσης του outlook της αμερικανικής οικονομίας,  ενισχύοντας, έτσι,  τις πιθανότητες για μια μείωση επιτοκίου βραχυπρόθεσμα.

«Πολλοί έκριναν ότι θα είναι επιβεβλημένη η επιπρόσθετη νομισματική διευκόλυνση βραχυπρόθεσμα, αν οι τελευταίες εξελίξεις διατηρηθούν και συνεχίσουν να επιβαρύνουν το οικονομικό outlook», αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της 18ης και 19ης Ιουνίου.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Πάουελ είχε δηλώσει πως οι ανησυχίες για την εμπορική πολιτική και την αδύναμη παγκόσμια οικονομία «συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας».

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,38% στα 60,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,25% στα 1.416 δολάρια ανά ουγγιά.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,252 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται κατά 1,6 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,077%.

Οι μετοχές του τομέα της υγείας, σημειώνουν σημαντική άνοδο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποσύρει νομοσχέδιο που θα καταργούσε επιδοτήσεις του Medicare και του Medicaid.

newmoney.gr

 
2338
Thumbnail

Την ίδια μονότονη κίνηση συνεχίζει να επαναλαμβάνει η Αθήνα αντιδρώντας στα νέα από το εξωτερικό – στην μεν πτώση αντιδρά με μεγάλες ρευστοποιήσεις στα δε κέρδη προχωρά με βήματα σημειωτόν.

ad1mobile

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Με το υφιστάμενο αγοραστικό ενδιαφέρον η ελληνική αγορά είναι η πιο προβλέψιμη αγορά στον κόσμο και πιθανότατα η πλέον στρεβλωμένη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,27% κλείνοντας στις 858,16 μονάδες ωστόσο η μετοχή της Coca- Cola έχασε 0,90% κλείνοντας στα 28,77 ευρώ – μετοχή η οποία είναι και η πιο δεικτοβαρής.

Επειδή, όμως , η Coca- Cola διαπραγμάτευεται πρωτογενώς στο Λονδίνο θα έπρεπε να αφαιρεθεί απο τον Γενικό Δείκτη – όπως κι άλλες δυο μετοχές.

Διότι πουλώντας λίγα κομμάτια της Coca- cola πώλησης προς στο τέλος της συνεδρίαση δίνεται η εντύπωση πως η ελληνική αγορά έπεφτε ή ήταν εντελώς αδιάφορη – γεγονός το οποίο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια, από τη σημερινή εικόνα του Γενικού Δείκτη, όπως και τη κεφαλαιοποίηση χρειάζεται να εξαιρεθούν οι τρεις μετοχές που βρίσκονται και σε χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Κατά τα άλλα η σημερινή εικόνα της αγοράς ήταν διαφορετική σε σχέση με χθες και ύστερα από trading ακολούθησε άνοδος προς το τέλος της συνεδρίασης,

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,756 ευρω με άνοδο 0,80%. Κέρδη 0,34% για την Eurobank στα 0,884 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 3 ευρώ. Με οριακή πτώση η Alpha bank στα 1,718 ευρώ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Κέρδη 1,40% για την Μπέλα στα 17,35 ευρώ. Με άνοδο 1,04% ο ΟΤΕ στα 13,20 ευρώ βρέθηκε σε υψηλά έτους ενώ διακινήθηκαν πακέτα μετοχών. Με άνοδο 1,66% η ΔΕΗ στα 3,07 ευρώ.

ad2mobile

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 57,2 εκατ.ευρώ.

Δημήτρης Παφίλας/newmoney

article 1