Επενδυτές και αναλυτές αναμένουν την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Κονγκρέσο

Με πτώση έκλεισαν το βράδυ της Δευτέρας (8/7) οι βασικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Από την έναρξη της συνεδρίασης οι τιμές των μετοχών δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ διασκεδάζουν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,43%, στις 26.806,21 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,78%, κλείνοντας στις 8.098,38 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,48%, στις 2.975,95 μονάδες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η τιμή της μετοχής της Apple δέχθηκε μεγάλες πιέσεις, με αποτέλεσμα να κλείσει με απώλειες 2,06%. Το αρνητικό κλίμα για την εταιρεία διαμορφώθηκε μετά από τη δημοσιοποίηση μιας ανάλυσης της Rosenblatt Securities, η οποία υποβαθμίζει την μετοχή από «ουδέτερη» σε «πώληση». Μάλιστα και άλλοι αναλυτές αναφέρουν ότι η πορεία της μετοχής θα χειροτερεύσει στο επόμενο εξάμηνο έως δωδεκάμηνο. Αυτό οφείλεται στο ότι οι πωλήσεις του iPhone προβλέπονται απογοητευτικές ενώ και η ανάπτυξη των άλλων προϊόντων παρουσιάζει σημαντική υστέρηση.

Η πορεία της μετοχής της Boeing έκλεισε με πτώση 1,35%, αν και ενδοσυνεδριακά παρουσίασε και μεγαλύτερες απώλειες, της τάξεως του 1,70%. Η πτωτική πορεία οφείλεται στην είδηση ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες δεν θα ολοκληρώσουν, τελικά, τις παραγγελίες τους για 737 Max και θα προτιμήσουν αεροσκάφη της ευρωπαίας ανταγωνίστριάς της, Airbus.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στα επιτόκια, οι επενδυτές συνεχίζουν να θεωρούν πιθανή μια μείωση επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, τον ερχόμενο μήνα, αλλά όχι κατά 50 μονάδες βάσης όπως προηγουμένως. Αναλυτές επισήμαναν ότι η ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ ενώπιον του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα θα αποτελέσει καταλύτη για την πορεία των μετοχών.

«Οι οικονομολόγοι συνεχίζουν να αναμένουν μια μείωση επιτοκίου από τη Fed στο τέλος Ιουλίου, αλλά όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Julius Baer.

«Όσον αφορά τις μετοχές, οποιοδήποτε μακροοικονομικό στοιχείο που περιορίζει τις ανησυχίες για επικείμενη επιβράδυνση, σε συνδυασμό με μια Fed που δεν προχωρά σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και μια πιο απότομη καμπύλη επιτοκίων, δημιουργούν κατά την άποψή μας ένα θετικό κλίμα για τις μετοχές γενικότερα», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου κινήθηκε οριακά πτωτικά στα 57,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,41% στα 1.394.30 δολάρια ανά ουγγιά.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,1209 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,7 μονάδες βάσης στο 2,051%.

Γεράσιμος Ζώτος – newmoney.gr

 
3529
Thumbnail

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των τριών εβδομάδων έκλεισε η τιμή του χρυσού.

ad1mobile

Οι επενδυτές αγνόησαν την κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ και εστίασαν κυρίως στις ελπίδες για παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας και οικονομική ανάκαμψη, σημειώνουν οι αναλυτές.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

ad2mobile

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, έχασε 29,20 δολάρια ή 1,7% στα 1.704,80 δολ. ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό συμβόλαιο να σημειώνει την τρίτη διαδοχική του πτώση. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 11 Μαΐου.

Πηγή: newmoney

article 1