Απώλειες άνω του 1% για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας αλλά και του Δεκεμβρίου, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επενδύσεις από το  εμπορικό μέτωπο αλλά φαίνεται να έχουν επηρεασθεί και από τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο που δείχνουν  αρνητική πορεία.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται με απώλειες 0,48%, στις 27.917,00 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση κατά 1,24%, στις  8.559,27 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει πτώση 0,74% στις 3.1117,74 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι δείκτες έδειξαν ιδιαίτερη δυναμική  τον Νοέμβριο και έκλεισαν με ισχυρά κέρδη, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ο S&P 500 πραγματοποίησε άλμα 3,4% τον περασμένο μήνα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 3,7% και ο Nasdaq πραγματοποίησε ράλι 4,5%.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω twitter ότι επαναφέρει τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που εισάγονται από Βραζιλία και Αργεντινή.

«H Bραζιλία και η Αργεντινή είναι σε πλεονεκτική θέση με την υποτίμηση του νομίσματός τους, κάτι που δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό επαναφέρω τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που φτάνουν στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στην αγορά εμπορευμάτων το αμερικανικό αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,74% στα 56,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,32% στα 1.468 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1069 δολ./ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 6 μονάδων βάσης στο 1,836%.

Πηγή: Newmoney.gr

 
2579
Thumbnail

Οι αρχές του 2019 βρήκαν τη Wall Street να ανησυχεί για την έκβαση του εμπορικού πολέμου, Σχεδόν 12 μήνες μετά και οι ίδιες ανησυχίες συνεχίζουν να ταλανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν απομακρυνθεί από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά, με τις δηλώσεις Τραμπ ότι θα μπορούσε να περιμένει έως και μετά τις εκλογές του 2020 για μια συμφωνία να δείχνουν ότι οι δύο πλευρές δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις που θα δώσουν τέλος στην εμπορική τους αντιπαράθεση. Η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου πλησιάζει και εάν έως τότε δεν έχει υπάρξει «λευκός καπνός», τότε θα τεθεί σε ισχύ νέος γύρος δασμών σε κινεζικά αγαθά.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν έντονη μεταβλητότητα έως και τα μέσα Δεκεμβρίου. «Μέχρις ότου γραφτεί ο επίλογος της εμπορικής διαμάχης, οι κατευθύνσεις σε κάθε συνεδρίαση θα καθορίζονται από τις εξελίξεις, για το εάν υπάρχει πρόοδος ή όχι», εξηγεί ο Κιθ Λεμέρ, στρατηγικός αναλυτής στη SunTrust Advisory Services. Οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας αποτελούν ακόμη έναν παράγοντα καθοριστικό για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών. Τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ διατηρεί μέρος της δυναμικής της, παρά τις προκλήσεις.

Παρότι η προσοχή είναι στραμμένη στην κόντρα μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών, υπάρχουν κι άλλα εμπορικά ζητήματα που τραβούν την προσοχή των επενδυτών. Μεταξύ αυτών η καθυστέρηση επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής, το ενδεχόμενο επιβολής αμερικανικών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, οι απειλές Τραμπ για δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από Βραζιλία και Αργεντινή, αλλά και η «αναζωπύρωση» του μετώπου με την Ευρώπη και τη Γαλλία.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Η αισιοδοξία ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο θα κηρύξουν ανακωχή είχε ωθήσει τους βασικούς δείκτες στη Wall Street σε ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη πάνω από 20% από τις αρχές του έτους. Οι αναλυτές προβλέπουνκέρδη και για το 2020, αν και ηπιότερα. 

naftemporiki.gr

article 1