Απώλειες άνω του 1% για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας αλλά και του Δεκεμβρίου, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επενδύσεις από το  εμπορικό μέτωπο αλλά φαίνεται να έχουν επηρεασθεί και από τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο που δείχνουν  αρνητική πορεία.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται με απώλειες 0,48%, στις 27.917,00 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση κατά 1,24%, στις  8.559,27 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει πτώση 0,74% στις 3.1117,74 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι δείκτες έδειξαν ιδιαίτερη δυναμική  τον Νοέμβριο και έκλεισαν με ισχυρά κέρδη, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ο S&P 500 πραγματοποίησε άλμα 3,4% τον περασμένο μήνα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 3,7% και ο Nasdaq πραγματοποίησε ράλι 4,5%.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω twitter ότι επαναφέρει τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που εισάγονται από Βραζιλία και Αργεντινή.

«H Bραζιλία και η Αργεντινή είναι σε πλεονεκτική θέση με την υποτίμηση του νομίσματός τους, κάτι που δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό επαναφέρω τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που φτάνουν στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στην αγορά εμπορευμάτων το αμερικανικό αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,74% στα 56,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,32% στα 1.468 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1069 δολ./ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 6 μονάδων βάσης στο 1,836%.

Πηγή: Newmoney.gr

 
3510
Thumbnail

Κέρδη πάνω απο 1,2% σημειώνει η Αθήνα στο άνοιγμα της συνεδρίασης καθώς οι αγοραστές συνεχίζουν στις τράπεζες με άνοδο έως 5-6%. Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 660 μονάδες.

ad1mobile

Η αγορά αρχικά διόρθωσε τις στρεβλώσεις στις τιμές εξαιτίας των πακέτων του MSCI – καθώς υπήρχαν αποκλίσεις μεταξύ του κλεισίματος των τιμών των μετοχών και των παραγωγών. Οι τελευταίες ήταν υψηλότερες αφού είχαν μπεί νωρίτερα πριν διακινηθούν τα πακέτα μετοχών.

Ανοδικές είναι οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες πήραν την σκυτάλη απο τις ασιατικές αγορές. Μετά την πρόταση – μαμούθ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρώπη είναι πιο θετική αν και σύντομα θα αρχίσουν να δημοσιεύονται τα οικονομικά στοιχεία – όπου θα περιλαμβάνεται και η βουτιά της οικονομικής δραστηριότητας της καραντίνας.

Το ζητούμενο, σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες θα είναι αν διατηρηθεί η ζήτηση για τις τραπεζικές μετοχές ύστερα απο τις αγορές των funds για τον Δείκτη. H συμπεριφορά που θα επιδείξουν θα είναι κρίσιμη για την συνέχεια. Πάντως οι ξένοι οίκοι, όπως η Morgan Stanley σημειώνει ότι οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές είναι υπερπουλημένες μεταξύ των αναδυομένων χωρών εξ ου και είναι ελκυστικές.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Η μετοχή της Eurobank κινείται με άνοδο 3,6% στα 0,394 ευρώ.

Με άνοδο 5,79% η Εθνική Τράπεζα στα 1,272 ευρώ.

Κέρδη 3,18% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,46 ευρώ.

Με άνοδο 4,11% η Alpha bank στα 0,5778 ευρώ.

Κέρδη 1,90% ο Οπαπ στα 8,56 ευρώ.

Αμετάβλητος ο ΟΤΕ στα 12,66 ευρώ.

Κέρδη 3,36% για την ΓEK-Τέρνα στα 61,7 ευρώ.

Με άνοδο 2,5% ο Μυτιληναίος στα 7,30 ευρώ.

Κέρδη 2,96% η ΔΕΗ στα 3,48 ευρω.

Με άνοδο 1,78% η Μπέλα στα 16,61 ευρώ.

Κέρδη 3,74% η Αεροπορία Αιγαίου στα 4,44 ευρώ.

ad2mobile

Οι συναλλαγές ως αυτή την ώρα είναι αυξημένες στα 13 εκατ. Ευρώ καθώς είχαν μείνει αγοραστές από την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: Δημήτρης Παφίλας/newmoney

article 1