Υποχωρούν οι ευρωαγορές – Ανησυχία για ανάπτυξη και πληθωρισμό

Το παγκόσμιο εμπόριο παραμένει εύθραυστο ενώ επικρατεί η αβεβαιότητα και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας

Περιορισμένες απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και τον πληθωρισμό συνεχίζουν μα πλήττουν την ψυχολογία της αγοράς.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,04% στις 457,03 μονάδες, με τον τομέα πρώτων υλών να χάνει 1% και τις μετοχές τεχνολογίας να ενισχύονται κατά 0,2%.

Στους μεγαλύτερους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,45%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,17%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρούν κατά 0,24%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,15% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με πτώση 0,29%.

Το παγκόσμιο εμπόριο παραμένει εύθραυστο ενώ επικρατεί η αβεβαιότητα και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας.

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ ανέφερε ότι τώρα είναι λιγότερο αισιόδοξο για την παγκόσμια οικονομία για το 2021, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μεσοπρόθεσμα εξακολουθεί να βλέπει ανάπτυξη σε λογικά πλαίσια.

Τα αμερικανικά futures δεν σημειώνουν αξιοσημείωτες μεταβολές καθώς οι επενδυτές περιμένουν την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς και την έκθεση για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου που αναμένεται να κινηθεί σε ρυθμούς Αυγούστου. Οι οικονομολόγοι περιμένουν αύξηση 0,3% ή 5,3% σε ετήσια βάση.

Αυτή την εβδομάδα επίσης ανακοινώνουν αποτελέσματα μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, όπως JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup.

Πηγή: newmoney

 
5790