Υποχωρούν οι ευρωαγορές εν μέσω φόβων για ύφεση

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς τα χρηματιστήρια διεθνώς βρίσκονται στη δίνη νέων φόβων για μεταβλητότητα

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς τα χρηματιστήρια διεθνώς βρίσκονται στη δίνη νέων φόβων για μεταβλητότητα μετά τη σύντομη ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,13%  στις 401,17 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να χάνει 1,8% καθώς όλοι οι κλάδοι και οι μεγαλύτεροι δείκτες υποχωρούν σε αρνητικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE100 με απώλειες 0,91%, ο γερμανικός DAX χάνει 1,01%, ο γαλλικός CAC40 με πτώση 1,06%, ο ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 1,02% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 στο -1,05%.

Χθες Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, χάνοντας τα κέρδη που είχαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς η μεταβλητότητα συνεχίστηκε και το κλίμα μεταξύ των επενδυτών επιδεινώθηκε εν μέσω φόβων για την αύξηση του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Τα αμερικανικά futures υποχωρούν σήμερα, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες έκλεισαν στο κόκκινο και οι επενδυτές αξιολόγησαν την πιθανότητα ύφεσης μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Όπως είπε, η κεντρική τράπεζα έχει δεσμευτεί να μειώσει τον πληθωρισμό, σημειώνοντας πάντως πως μια ύφεση είναι πιθανή.

 
newmoney.gr

 
6566